Förra årets uppträdde Boris Jelic på Köpenhamn Pride och nu är han tillbaka med vad han kallar den ” absoluta bästa låten i min karriär”, Blackout. Den släpptes i fredags och QX tog ett snack med Boris i samband med släppet

Du la nästan av med musiken efter att ha spelat på Copenhagen Pride, för att du kände att du nått ditt mål, berätta?
– Efter Köpenhamn Pride, där jag fick ”headlinea” festivalen med några av Danmarks största stjärnor, så kände jag efter 10 år av kamp med musiken att jag äntligen hade lyckats. Jag fick stå inför 25.000+ människor på Rådhuspladsen och uppträda och kände att allt blod, svett och tårar ledde till detta. Så jag bestämde mig för att lägga av. Och istället började jag festa mer än någonsin. Jag var ”out of control”, och festade bara på technoklubbar och festivaler som höll på i dagar. Men det som gjorde att jag hittade tillbaka till mig själv var när jag på dansgolvet plötsligt hörde en techno-remix av låten Toxic. Då insåg jag att det inte var musiken jag ville lägga ner, utan genren ”gay hiphop” . Så jag bestämde mig för att ändra min musik och göra det jag ville göra, technopop.

Vad handlar Blackout om?
– Den handlar om mitt gamla liv som partyprinsessa då jag gick ut varje helg, ibland på vardagar fram till och med söndag. Jag kommer alltid sjunga om saker som hänt mig, och jag jobbar på en EP där jag kommer vara fullt ärlig med vilka problem jag faktiskt hade. Och i och med att jag var en partypingla i så många år så kommer jag fortsätta göra klubbvänliga poplåtar.

Du kallar den den bästa låten i din karriär?
– Efter att ha jobbat med musik stenhårt i 10 år med samma genre så kunde jag inte riktigt utvecklas, jag kände mig fast efter ett tag. När Blackout blev färdig kände jag för första gången att det jag och min producent skapat var något så unikt, annorlunda men fortfarande mainstream. Jag kan säga idag att Blackout är min bästa låt i min karriär, men jag kan också säga att det finns bättre låtar…

Britneys Blackout flimrar förbi i videon, vad betyder den för dig?
Blackout är den skivan som förändrade mitt liv för alltid. Jag har till och med tatuerat ordet på mitt revben med samma logga som på Britneys skiva. Det är en skiva som representerar kamp, frihet och att stå upp för sig själv. Mina vänner brukar alltid säga hur modig jag är som alltid vågar stå upp för mig själv och som alltid kört mitt eget race. Det härstammar från just hela den eran med Blackout och året 2007, när jag bara var 10 år gammal.