Efter förra årets succé är Shima Niavarani tillbaka som konferencier för QX Gaygala 2018. Självklart tog vi ett
snack med vår covergirl inför återkomsten som ringmaster för årets roligaste kväll på Cirkus den 5 februari.
Vad fick dig att komma tillbaka ett år till?
– Den oemotståndliga publiken och kärleken som fanns i salongen. Och att det synkade så väl med min egen humor. När jag satt och skrev så kände jag ”shit hur ska det här landa?” men så landade det så fint och jag kände mig så trygg i den där stora famnen. Det vara bara ett ständigt flöde av kärlek, humor och fest, och då blev det svårt att säga nej. Det fanns all anledning att göra det igen, den enda anledningen att inte göra det i år igen är för att det var så maxat förra året.
Gaygalaveteranen Edward af Sillén är manusförfattare i år, känner ni varann?
– Ja, men vi har aldrig riktigt jobbat ihop. Han var in på några skämt förra året men mest satt jag och skrev manus och hade ångest. Men sen körde jag skämten för honom och när jag fick hans blessing så litade jag på det och körde. Han är ju så bra på det han gör. Det ska bli kul att få ett nära samarbete med Edward för jag tycker jättemycket om honom som regissör, manusförfattare och person.
Du nämnde responsen du fick förra året, gick du på efterfesten?
– Ja! Det var helt galet. Jag brukar vara den som går hem och lämnar publiken och sammanhanget. Men jag var ju tvungen, det var så mycket vänner, bekanta och kollegor där. Och det kändes som att man missade århundradets fest om man inte gick på festen.
Vad överraskade dig med förra året?
– Jag överraskade nog mig själv faktiskt, att allt bara satt. Ofta när man gör ett jobb så är man dränerad, men jag var så fylld av energi och gick som på små moln. Jag visste att publiken skulle vara så där fantastisk, men det var ännu mäktigare. Det var som att alla i salongen bar upp allting.
Något du minns extra starkt från förra årets gala?
Christine, mamman som förlorade sin son i Orlando-attentatet. Hon mailade mig efter galan. När hon var på galan så blev det så påtagligt varför man överhuvudtaget har en fest, eller varför man behöver hävda en viss öppenhet eller vissa rättigheter.  Det blev så påtagligt när hon pratade.
Vad har du förväntningar inför i år?
– Vara bättre! Maxa skämten, maxa öppningsnumret…det är det jag klurar på nu. Jag har våndats sedan jag sa ja. NU när det är 20-årsjubileum så ställs också allt på sin spets. Vi har ju också förlorat folk det här året som betytt mycket för HBTQI, som Rikard Wolff, och då kommer det bli många stora känslor och det kanske är viktigt att bejaka det också.
Någon speciell du vill se i publiken?
– Jag tycker det är kul när Christer Björkman sitter i publiken. För han har så stor utstrålning så det är väldigt lätt att ögonen fångar upp honom. Och han sänder ut så mycket kärlek. Jag tycker han ska komma och sitta i publiken igen.

Läs hela intervjun med Shima i QX januarinummer som kommer ut senare ikväll.

Ronny Larsson