Årets Keep Up the Good Work

Bland drakar & dragqueens
Petter Wallenbergs sprakande sagostund för barn med drugor har hotats och hatats men är, som Conchita sa, “unstoppable”.

Robin Delselius
Den unge kafékungen lät sjukvårdspersonal handla med 50% rabatt och gav bort en helsida i QX till kämpande småföretagare. Snacka om BULLtande hjärta.

 

Oskar Sternulf
Han har framfört drygt 500 Komma ut-monologer för Sveriges högstadieklasser. Dessutom fick hbtq-debattören och informatören Oskar RFSLs Regnbågspris i år för sitt engagemnag. En riktig hbtq-utbildare!

 

Fredrik Robertsson
PR-killen Fredrik har dragit in mer pengar till Regnbågsfonden än någon annan privatperson. Dessutom fixade han stödgala för de drabbade i kultur-Sverige under 2020. Och så klär han sig bättre än alla andra. Så det så!

 

SHL Pride Week
Sportbladet & SHL vill ändra på att det aldrig funnits en manlig öppen elithockeyspelare i Sverige. 17 elitspelare blev regnbågsambassadörer och en redaktionell satsning rullades igång.

 

 

Årets Scen

Hybris
Ta en toksuccé, förfina och ta ut svängarna ÄNNU mer och du har Hybris. Med Edward af Sillén vid rodret styrde Penilla och polarna sin skrattskuta mot nya humoristiska horisonter.

Diskostrul
Topptrion återförenades med Diskostrul på Malmös Victoriateatern. I föreställningana roade Babushka, Carina de Soleil och Elecktra med imitationer, humor, dans och fantastiska kostymer.

Fucking Åmål
Teater Västernorrlands coola uppsättning av filmklassikern om Agnes och Elins tonårssökande efter identitet och kärlek fick en kort men viktig speltid i Sundsvall.

La Cage Aux Folles
Lars Åke Wilhelmson regisserade, sydde över 100 kostymer och fixade scenografin i den här überglammiga uppsättningen av musikalklassikern för Gävles Lyriska Sällskap.

Klaus Nomi
Kungliga Operans nyskrivna föreställning blandade talad text, operaarior, livemusik och syntpop, allt under skuggan av AIDS i en berättelse om mod och att våga gå sin egen väg.

 

Årets Duo

Admira Thunderpussy & Madame Heinz
Med humor, djärvhet och sång flyttar den här löjligt samspelta duon fram positionerna för både drag och show i Sverige.

Lili & Susie
Oh mama! Systrarnas Så Mycket Bättre-deltagande var en ljuvlig påminnelse om dessa två poppionjärers stjärnighet, och nu vill vi höra ännu mer musik från The Päivärintas! Hela livet ÄR ett disco.

Edvin & Johanna
Poddpolarna Törnblom/Nordström bjuder in oss i sjukt underhållande snack varje vecka då de betar av högt och lågt, alltid med en stor portion humor och smarthet.

Alice & Linda
Tack Gud jag är homo-favoriterna Hollingworth & Rosendal gör underbart underhållande tv som bryter ner fördomar genom humor och skarpsynhet.

Tobias & Andreas
Lundstedt och Badner blev Let´s Dance första samkönade pionärpar och la direkt ribban himmelskt högt. Att de lämnade programmet alltför tidigt sorterar vi in med detta rövårs övriga orimligheter.

 

Årets Podd

Mark & Jonas
Sveriges främsta bögpar visar varför de är a match made in heaven i den här underhållande podden om stort och smått, från asgarv till allvar.

Ursäkta
Johanna Nordström och Edvin Törnblom skvallrar, diskuterar och öppnar upp i den här svårt beoendeframkallande podden om party, pinsamheter och polare, kända som okända.

Drottningmötet
Mångsysslaren Fux poddserie med svenska dragpersonligheter är en viktig och varm djupdykning i en scen som är mer levande än nånsin och som vilar på en grund av modiga pionjärer.

Doubletrouble med Eva & Efva
Det blev ett kort men väldigt intressant möte med de två ikonerna i den här podden med mycket musiksnack som gläntade på dörren till deras privata.

Eurovision Legends
Emil Löfströms nördigt insatta intervjuserie med stora och små stjärnor som synts i Eurovisionsammanhang är en härligt djupdykning för alla som älskar den populära musiktävlingen.

 

Årets Favorit på sociala medier

Clara Henry
Clara tar oss med i sitt hektiska liv både på Insta och i podd, och är en väldigt talför aktivst för alltifrån lagliga aborter till stöd för BLM, kvinno- och HBTQ-peeps rättigheter.

TNKVRT
Danny Lams snabba och viktiga interaktiva plattform som lyfter fram orättvisor genom personliga berättelser är en av Instagrams största behållningar. Alltid med regnbågshjärtat på rätt ställe.

Martin Redhe Nord
Med enkla medel och ett minspel som få roar skådisen, artisten och multibegåvningen oss med sina galet roliga och träffsäkra klipp från sitt vardagsrum.

Linus Mauritz
Drag-vinnarens Insta är som hen själv på scenen: Sjukt glammigt och en feeling av “vad-fan-kommer-härnäst”? Men främst är vi suckers för Miss Mauritz förbluffande förvandlingar till kända personer.

Mariette
Få personer ger oss mer värme och kärlek i sociala medier än nyförlovade Mariette som tillsammans med bonusdottern, hunden och fästmön sprider regnbågspirrig lycka från de skånska slätterna.