Årets HBTQ

Darin
“Took me a while, but I am proud to be gay. Happy Pride.” Efter Pride kom en av våra största ut, och vi fick ännu en viktig förebild. För Darins diskreta kliv är ett stort sådant, särskilt för många andra generations-invandrare.

Tove Styrke
“Jag själv hade också älskat att se en person som jag gå med sin flickvän på röda mattan när jag var yngre. På det sättet känns det fint, att man kanske kan ge någonting av sig själv och samtidigt hjälpa andra.”
Exakt detta gör Tove till en av årets nominerade.

 

Silvana Imam
I Så Mycket Bättre lärde vi känna powerpoeten på ett nytt plan, och hon blev fucking folkkär. Plus, aldrig tidigare har lesbisk passion visats och ombesjungits lika självklart och kraftfullt på bästa sändningstid.

 

Patrik Fernlund
Genom en charmig och avslappnad självklarhet har ödmjuke Patrik tagit plats i tv-rutan under hösten. Den småländske bonden öppnade upp om komma ut-processen och den tuffa uppväxten, på ett mycket fint sätt.

 

Mian Lodalen
Mian syntes överallt i år tack vare sin hyllade bok om Lisa och Lilly. I tidningar och tv fick miljontals tittare höra henne berätta om lesbisk kärlek på ett sånt engagerat, intensivt och humoristiskt sätt som bara Mian kan. Mian är flatkämpen nummer 1!