Hur känns det att du kan bli Årets Hbtq?

– Jag har tittat på QX-galan sen jag var liten. Jag drömde mig bort till Cirkus och alla människor som var jag som jag. QX-galan är det viktigaste galan vi har. Kanske den enda som alltid måste finnas kvar.

Varför tror du att så många nominerade just dig?

– Jag vet inte! Det har varit ett extremt år på många vis, och jag har inte riktigt hunnit landa och tänka efter vad jag har varit med om. Jag hoppas såklart att publiken ska tycka om det jag gör, men man vet aldrig. Så det känns väldigt fint med en nominering, det blir en extra pepp.

Vem var den första du berättade för om nomineringen och vad fick du för reaktion?

– Edvin Törnblom smsade mig tre sekunder efter nomineringarna släpptes och frågade om vi skulle gå på galan ihop. Men nu är vi konkurrenter så jag vet inte riktigt… skoja.

Vad skulle en vinst betyda för dig?

– När jag blev årets HBTQ 2017 så trodde jag att man inte kunde vinna i den kategorin igen. Jag är väldigt stolt över det priset och jag är så stolt över att tillhöra HBTQ-familjen – varenda nominerad i denna kategorin är så grymma. Jag är så glad att bara vara nominerad. Men ska ärligt säga att jag är lite sugen på den fina statyetten. Senast jag fick pris var det ett inramat diplom. Också jättefint, men… jag har en jättedyr ny bokhylla som behöver fyllas.

2023 är 25-årsjubileum för QX-galan. Vilken är din favoritvinnare i din kategori från tidigare år?

– Oscar Zia. Han är toppen.