Vid den danska AXGIL GayGalla, döpt efter hbtq-kämpen Axel Axgil, delades det i onsdags, samtidigt som QX GayGala hölls i Helsingfors, ut totalt sex olika priser.
Erhvervspriset/Företagspriset gick till 7-Eleven Danmark för att man i samband med openhagen Pride klätt sina fönster i regnbågens färger. Priset delades ut av Konservativt folkepartis partiordförande Søren Pape Poulsen som nyligen kom ut öppet som gay. Detta blev hans första offentliga framträdande i ett hbtq-sammanhang.
Festpriset gick till den nya klubben G.A.Y medan det blev fotbollsspelaren Kathrine Søndergaard Pedersen som tog emot årets Sporpris.
USAs ambassadör i Danmark, Rufus Gifford har fått stor mediauppmärksamhet för att han är öppet gay. Detta belönades på AXIL GayGalla med ”mediepriset” som delades ut av en av landets många briljanta drag queens: Ramona Macho
Kulturpriset gick till fotoutställningen Gay Greenland – portrætter, där priset utdelades av popstjärnan Medina.
Och så delades Aktivistpriset så ut av skådespelaren Morten Kirkskov. Den som mottog det var Operation Dagsværk som arbetat till stöd för den kenyanska hbtq-rörelsen.
Efter QX GayGala på måndagskvällen är vinterns säsong av galor som hyllar insatser i hbtq-sammanhang över. Till sommaren lär Flatgalan på Pride locka till nytt jubel!