– över en miljon såg galan i helgen

TV4:s sammandrag av QX Gaygala sändes under lördagen och det bjöds på show, priser och glamour i stora lass. Det rosa yrvädret Babsan och flat-komikern Marika gick hem hos det svenska folket, närmare en miljon såg galans första del och nästan lika många stannade kvar till galans andra del.

Anders Öhrman är chefredaktör på QX och producent av QX Gaygala:

– Det känns helt fantastiskt, jag blev så jävla lycklig när jag såg siffrorna. Rekordåret var 2013 när Victoria var med, men 2016 är det näst bästa skulle jag tro.

Vilket är ditt eget starkaste intryck från galan?
– Jag blev väldigt berörd av Amir och hans tal, och självklart Johan Rheborg, han var rapp och rolig och bjöd på sig själv. Sen hade ju jag en bild av att hela cirkus skulle stå med händerna i luften till YMCA, och så blev det också, underbart!

– Men jag måste ändå säga att föräldrarna som delade ut priset till årets homo blev så lyckat. Det kan vara så jobbigt att alltid försöka toppa med någon kändis som ska dela ut sista priset, och jag tycker det var ett så bra val av oss att nu istället gå en helt annan väg, så mycket lyckotårar.

Kan du ge oss en liten sneak peak på vad som kommer nästa år?
– Om alla som tackade nej till årets gala, men som lovade att komma nästa år, verkligen gör det så är nästa års gala redan klar… (skrattar) Jag hoppas även att det ska komma ut fler härliga människor, för vi får aldrig sluta komma ut. Och jag tänker fortsätta tjata på Zlatan att han ska komma och dela ut ett pris nåt år.

Exakta siffror för QX Gaygala finns nedanför:

2015:
Första delen: 716 000 tittare           
Andra delen: 599 000 tittare

2016:
Första delen: 967 000 tittare
Andra delen: 909 000 tittare

Dessutom var det 158 000 som såg reprisen under söndagen.