På sajten inspirerar hon många, inte minst hbt-personer att ta tag i sin hälsa, och nu får besökarna följa förberedelserna inför sommarens bröllop mellan Joanna och hennes flickvän. Livsvinst är nominerad till årets blogg på gaygalan.

Hur kommer det sig att du startade din blogg?
– Jag var med om en bilolycka, och när jag skulle få magnetröntgen kom jag inte in i maskinen. Det var förnedrande och satte igång tankarna på livet. Jag bestämde mig för att gå ner i vikt, och bloggen har fungerat som ett stöd och ett sätt att inspirera andra. Den beskriver min resa, och det har varit viktigt för mig att vara ärlig och att jag lever i en relation med en kvinna. Många heterokvinnor har hört av sig, och det är trevligt att visa på att vi finns överallt och att det kan locka fram känslor hos andra.

Vad har du fått för hbt-reaktioner?
– Folk har kommit fram till mig på Pride och tyckt att bloggen är jättebra. De har fått en ny syn på hälsa och säger att det är bra att jag är synlig i media. Jag har dubbla roller, dels som inspiration att gå ner i vikt och en förebild för flator.

Vad tror du om dina chanser att vinna bloggkategorin?
– De är extremt små, för det pågår ett bögkrig bland de andra två nominerade. Det märks bland andra bögar som skriver att det verkar bara vara bögalternativen som är aktuella. Jag vet att mina läsare älskar mig, men samtidigt vet jag att andra läser bloggar för att dom stör sig på dem. Jag får väldigt få hatinlägg, till skillnad från exempelvis Blondinbella, och det är ju bra. Jag hoppas jag ska vinna och jag kommer i min galastass för att ta hem segern.

Från 145 till mindre än hälften, hur fan är det möjligt???
– Det undrar jag också!!! Ha, ha. Den enkla sanningen är att jag lagt om mina matvanor och motionerar mer. Det har tagit tid, fyra år.

Så här i början av nya året tänker nog många på att det är dags att ta tag i hälsan. Vad är ditt bästa tips?
– Det är att ge sig ut och gå! Det är numero uno! Vardagsmotion. Börja ta trapporna och hitta anledningar att röra på dig. Sedan är det att titta på portionsstorlekarna, som ofta är för stora. Det spelar ingen roll hur bra du äter, om du äter för mycket.

Vad är ditt mål inför 2009?
– Fortsatta framgångar med hälsan och så bröllop till sommaren. Jag träffade min tjej via QX för snart tio år sedan, alldeles i början när det bara fanns en chatt på sajten.

Och inför gaygalan?
– Jag tänkte inte vika ut mig för att vinna, men om det är det som krävs kommer jag göra det!

De nominerade i klassen årets blogg är:
Amir Akrouti, gaybloggen.com
Joanna Hagström, livsvinst.se
Per Robin Gustafsson, kanal5.se/gaybloggen

Gaygalan hålls på Cirkus måndag den 2 februari.
GayGala-biljetter hos TicNet
GayGalan i QX GayMap