Lördagen den 2 september är det premiär för en ny gayklubb i Stockholm, Club Backdoor. Bakom satsningen står krogkoncernen Familjen Ahlbom med klubbproffsen Martin ”Miss Inga” Johansson och Kim Högstedt. Klubben ligger under Tele2 Arena, tar 500 personer och har genomgått en rejäl ansiktslyftning med toppljud som ger en Berlin/New York –feeling.

    – Se det som ett uppfräschat Kolingsborg, säger Martin Johansson till tidningen QX och berättar att det blir tre barer, dansgolv och ett darkroom.

Lördagarna är vikta för mörk house & techno, medan fredagarna blir lite ljusare och ”hittigare”. Club Backdoor har samlat åtta olika klubb-kollektiv som ser till att det blir olika inriktningar under klubbkvällarna. Bland annat FIST, Erectus och Anders Olssons 90-tals-succéer med gästartister.

Ni säger att ni vill få tillbaka dekadensen i gay-stockholm?

    – Ja, det har stått och stampat vatten länge nu och ingen går ut på fredagar. Det vill vi ändra på.

Öppningskvällen är det klubben Koxбox som står för kalaset med temat Shanghai Romance som inspirerats av fotografen Jan Sols tolkningar av äldre asiatisk affischkonst. Vill du delta i temat så är det romantisk klädsel som passar in denna öppningsnatt.

Koxбox gjorde senast en fest i ”toleransens anda” på Kulturgården i Solna i samband med Prideveckan. Kallingtema, konst och Lab.Oratory-Djs satte tonen.

Musik när Club Backdoor blir Koxбox nya hemmaarena levereras av den Berlinbaserade DJn Héctor Oaks som också gör sin första spelning i Stockholm. Under sitt alias Cadency är han resident på en av Berlins just nu bästa gaydans-klubbar; club Herrensauna. Lyssna!

Musiken kommer även från Pedram Nasouri som utnämns till Sveriges ”best kept secret” och Svetlana 4-ever.

Det känns som T-bana till Globen är ett hett tips fredagar och lördag en radda helger framöver! Stan växer så det knakar, så gör gayklubblivet den här hösten.