Pride är inte över! Nu i helgen är det Vetlanda, Uppsala och Östersund som fixar debatter, parader och inte minst fester!

Huvudfesten i Uppsala hålls på fredag då Club Pride tar över Interpool på lördagsnatten. Festa med förstånd för Prideparaden fixas på söndag och de av er som är med i Svenska kyrkan skall ju dessutom hinna rösta!

I Östersund står Maxida Märak på scen på dagen i Prideområdet som byggs upp i Badhusparken. På kvällen är Maxida en av flera DJs som spelar på After Parade-festen som håller till på Scandic Plaza-hotellet. Innan dess är det dessutom drogfri ungdomsfest på Café Tings.

I Vetlanda har det varit en rad aktiviteter under veckan som gått och på lördag blir det regnbågsmarsch med orkester tillBibliotekstorget där det under eftermiddagen fixas festligheter.

I Stockholm är det nu tredje helgen för nystartade Club Backdoor, vars koncept är att plocka in olika klubbkoncept varje fredag respektive lördag och som eventbossen Martin Johansson säger det; ”köra hela vägen ut”.

Fredag kväll är det Anders Olsson som hittat ett nytt hem för sin 90’s-klubb. Allt du någonsin älskat i musikväg med 90-talets musik alltså, och på scen står Jessica Folcker, Tilde Fröling spelar 90-tals HipHop och R’nB i Black bar medan Olsson och Pamela spelar på huvudgolvet. Tänk Patsy, tänk Army of lovers på högvarv, Britney och Pet Shop så blir det just ett ”Absolutely 90’s Party”!

Lördag på Backdoor betyder denna helg Gay Beach Party med svensk/polsk DJ-uppställning: Superbästa Pjotr och Marcus Ullmarker och La Dolce Koko som med polska vibbar är med att skapa ”den mest förbjudna stranden Stockholm har skådat”.

KingKong har nu hösten till ära återgått till att köra en dag i veckan, dvs lördagar. Detta firas med Alex Duwall och Glute som DJ-kombon på de två dansgolvet. LIQ Stockholm håller gayklubbställningen vid Stureplan med 5-öppet och Dj Erixo, Hassan Complete och Walid och några kvarter uppför Kungsgatan är det Tank som har nattafest. I Gamla stan stannar en upp vid Torget som nu fått nya ägare genom killarna bakom mysiga restaurang Söders Hjärta på Bellmansgatan. I Gamla stan hänger en ju såklart gärna på Secret Garden som expanderar åt sidan med After och under jord med Bunkr.

Häng till 01 gäller på Bitter Pills och Side Track för de som vägrar lämna Söder! Och grabbar med stil tar sig såklart ner på SLM för barfredag och på lördag dans till Dee Leuze som bland annat spelade på Trädgårdens Pridearr och SLMs öppna kväll i augusti och såklart sett till att bastuklubben Nur Männer fått höra hur det skall låta som mest berlinskt.

För övrigt kan vi tipsa om att Bronx som ju kör fantastiska men only-dansfester i sauna-miljö fredag natt har adderat namnet  Zoo till sitt namn. De med några mer år på nacken än fjunisarna fattar precis vart skåpet står och minns den legendariska klubben som på 90-talet huserade i Södra Hammarbyhamnen, långt innan byggherrarna rivit för att ge plats åt svindyra bostadsrätter. Öppet 23-08.

Sverige runt börjar i söder med SLM som har öppet fredag och lördag och Wonk som kör lördagsnätter i Deeps lokaler. RFSL har pub iKristianstad I Göteborg är det såklart Gretas som styr sena natten och BeeBar som bubblar ända till 03. I närheten är det RFSL i Borås som kör Glamour och i Norrköping har fetisch-intresserade Club Abzint att se fram emot.

Kolla länken – alla fester upplagda!

Helgens alla fester landet runt i QX GayMap