The streets of Moscow with My Girlfirend…” så börjar Hungry Hearts regnbågsanthem som ikväll kan bli den norska ESC-representanten. Vi kollade läget med Hungry Hearts-Tonje.

Vad är Hungry Hearts budskap?
– Vi försöker förmedla kvinnors styra, The Female Fire. Och våra sångtexter handlar om allt från läderflator från helvetet, ladyboys, nödrar, emotjejer och alla andra fina outsiders som finns därute.

Varför ställer ni upp i norska Melodi Grand Prix?
– För att det är den största musiktävlingen i Norge och en fantastisk arena om man vill nå ut till så många som möjligt – och det vill ju vi. Dessutom är jag, Tonje, ESC-fantast och har sett alla tävlingar sedan jag var fyra år gammal.

Berätta om låten, hur kom Laika till er? 
– Jag hörde om rymdhunden Laikas öde när jag var barn och tanken på att vi tog en rysk gatuhund och ensam låta henne färdas ut i atmosfären var lite väl starkt för ett barnhuvud. Så därför bestämde jag mig för att skriva låten och låta den bli en hyllning till Laikas öde.
– Låten handlar om att vi människor är sociala varelser som behöver mänsklig kontakt. Om vi, precis som Laika, rycks bort från familj, vänner och våra käraså skulle vi sakna dem enormt. Vi behöver kärlek! Och vi behöver de som ger oss styrka och som tror på oss. Kärlek är livsviktigt , kärleken är anledningen till att vi lever. Så kanske kan Laika påminna oss om att det är viktigt att ta tillvara på den tid vi har på jorden och göra nåt konstruktivt av den. Vi vill få folk att älska, sjunga och dansa – inget ont i det! Laika är LOVE FOREVER.

Ikväll har ni chans att bli Norges representanter, hur skulle Laika tas emot i Eurovision?
– Vi hoppas att ESC-tittarna ska få lust att dansa disco, kasta med huvudet, vifta på baken och vicka på höftena.

Hur queer är egentligen MGP? 
– Melodi Grand Prix rymmer det mesta, hela mänskligheten är ju representerad där.