Från 19.30 på onsdag så bjuds det på en stor MF/ESC-fest i Kungsträdgården som en slags försmak av Stockholm Pride. Festen vill fira all sorts mångfald i Sverige och har bjudit in en rad utländska och svenska MF/ESC-artister som bjuder på denna gratiskonsert. QX tog ett par frågor med mannen som bakom festen, och som dessutom jobbar med Stockholm Prides scenprogram, Rille Hante.

Vad händer?
– Jag har skapat denna schlagershow för mångfalden, alltifrån rik till fattig, ung som gammal, på uppdrag av Stockholm stad. Det blir en stor musikfest i Eurovision Village, Kungsträdgården dit alla är välkomna och det är gratis. Jag hoppas på många regnbågsflaggor i publiken. Och strålande sol!

Vilka kommer?
– Vi har fått dit en massiv uppställning av årets deltagare och gamla favoriter. Frans, Sergey Lazarev, Katrina (Katrina & The Waves), Helena Paparizou, Richard Herrey, Robin Bengtsson, Krista Siegfrids, Mariette, Timoteij, Lisa Ajax, Jan Johansen, Sahlene, Krista Siegfrids, Rickard Söderberg, Behrang Miri, Anna Book, Babsan, Nina Söderquist, Claes-Johan Larsson, ThreeD, The Sidemen

Varför denna satsning?
– Man kan säga att Stockholm Pride flyttar till Eurovision Village för ett par timmar, vi har liksom flyttat SchlagerTorsdagen till Kungsan för en kväll, liksom. Det behövdes lite extra mello- och eurovisionmusik på stora scenen i Eurovision Village, och då anlitade de mig. Jag tog då in Stockholm pride och det blev en kväll där vi firar mångfalden. Vi vill bjuda på en folklig, varm, stor och fantastisk fest!

Det är en lovande uppställning du fått ihop, blir det lika bra på Pride senare i sommar?
– Såklart att det blir. Jag har börjat fira på det, och det blir ganska likt förra årets upplägg. En bra mix av gammalt och nytt, svenskt och utländskt.

LÄs mer om eventet här