Den norska Rapduon Karpe, Chirag Rashmikant Patel och Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid, bägge idag 38 år, kritiseras hårt av norska Skeiv Ungdom, motsvarigheten till svenska RFSL Ungdom.

De texter som kritiseras släpptes mellan 2006 och 2016 och använder orden ”gay”, ”homo”, ”homser” och den svenska begreppet ”bög” som negativa skällsord. Även ”jude” används negativt jämställt med ordet ”fitta” som skällsord.

Till tidningen VG säger SkeivUngdoms Jane-Victorius G. Bonsaksen att de två borde ”visa att de växt upp och inte längre står för negativa förhållningssätt till skeive (queera) och andra minoriteter”.

De två artisterna säger ”med dagens ögon är det ju väldigt obehagligt att höra gamla texter”. ”Det är konstigt att tänka sig att musik med detta språkbruk och en pubertal idé om humor fick så pass mycket speltid i radio för tio år sedan. Och det utan att knappt någon reagerade”.

Skeiv Ungdoms önskan att de skall ändra texterna går de dock inte med på med motivet att ”konst ger en bild av sin tid, även musik”.