Då var vi gång. Melodifestivalen 2017 har startat och i ett rätt okej program sållades fyra låtar fram som går vidare i SVTs stolta musikkamp.

Två grymma låtar och artister knep finalplatserna. Ace Wilders vansinnigt trallvänliga Wild Child som sitter som en smäck från lyssning ett. Jag tror att jag här och nu utser den till min absoluta favoritlåt i år. Inget kan väl vara mer refrängstarkt eller mer dansvänligt? Ace gör också alla rätt i det rätt avskalade numret med fyra pastelldansare som backar upp. Vilken glädjeexplosion! Jag hoppas stenhårt att Ace upprepar sin snygga svit från tidigare år och placerar sig bra. Det är liksom exakt så här som jag vill att en Mello-låt ska låta 2017. Helt amazing!

Sen har vi Mellodebutanten  Nano som fullkomligt krossade i kväll. Hans drum´n´bass-gospel Hold On kan mycket väl vinna hela tjottaballongen i mars. Om inte…ja, utmanaren kommer redan nästa vecka. Vi tar det då.

Men för just nu kände jag att detta kommer att bli en värdig Sverige-representant som kommer att sticka ut och fortsätta att ge Sverige bra placeringar i ESC. Men ok, jag ska inte ta ut saker i förväg. Nu är nu, och Nano är en grym finalist. Nano var stensätter och till och med jag som inte alls var toksåld på låten föll pladask ikväll. Damn.

Självklart hittar ni både Nano och Ace i senaste QX specialmellonummer där de plåtats svart/vitt genom Peter Knutsons lins.

Andra Chansen-platserna tog tyvärr av två riktigt trista kandidater.
En av mina favoriter från i fjol, Boris René, gör en larvig Bruno Mars-pastisch som borde slutat som femma. Det är ett klent öppningsnummer med en låt som bara pågår. Kommer nog inte att ha stor chans när det väl gäller.

Det Vet Du? Nä, jag orkar inte ens kommentera detta finesslösa nummer med en obefintlig barnlåt. Jag fattar vad MF vill uppnå genom deras medverkan men låten är inte värdig den hunkiga kvartetten. Detta är så långt ifrån Bada Nakna och Sean Den Förste Banan. BORT!

DinahNahs euroschlager slutade på en extremt trist femteplats. One More Night är en utmärkt uppdatering av ESC/Mello-soundet och numret var så fab med lättklädda dansare och extra allt och med en refräng som sitter direkt. Den hade varit så värd att ta sig vidare. Dinah Nah sjöng grymt och levererade när det väl gällde.

Sexa slutade Adrijanas snygga rap på svenska, Amare. Men låten är bättre på skiva och jag är enormt glad att publiken ändå höll den nittonåriga sångerskan före en sista-plats.

Stackars Charlotte Perrelli blev sist med sin egenskrivna Mitt liv. Men det var helt rätt. Den låten höll väldigt klen kvalité med en text skriven av sångerskan själv. Detta var inte värdigt den fantastiska schlagerikonen och fantastiska sångerskan. Nån borde ha bromstå detta. Nåväl.

Programmet i stort var helt okej. Clara och David skötte sig bra medan Hasse Andersson inte alls höll måttet. Ofokuserat och en massa missar. Nej du Hasse, detta var INTE Guld och Gröna Skogar.

Nästa vecka handlar allt om Mariette. Allt.

Ses och hörs då!

Lyssna på AC-låtarna och dom som åkt ut HÄR!