Moxys Anna Högkil svarar på frågor om årets satsning.

Ni kör alltid fester under Pride, har ni format om koncepten för festerna i år på nåt sätt?
– Både ja och nej. Vi försöker alltid bjuda på något nytt. I år har vi en av festerna på Kägelbanan, en helt ny adress för Moxy. Södra teatern bjuder till med fin förfest och bra erbjudande i deras restaurang. Detsamma gäller festen på Patricia på onsdagen. De har också en fullbokad matsal med Moxygäster vilket är rasande trevligt sätt att börja en fest på.

Ni är även högst delaktiga i parken genom serveringar. Vad kan du berätta om er satsning i år?
– I år är det äntligen tillåtet att ha dj:s i tälten igen vilket är toppen för känslan där. I Champagnebaren är DJ Marina Schiptjenko bokad både onsdag och torsdag, och på fredagen styr House of revlon upp både dans och dj:s. I Moxytältet är det Dj Pamela med flera som spelar. Ett år skapade vi låten Alla våra ex är här! under just en sån spelning i parken. Alla ex var ju verkligen där. Den satte fingret på en del av stämningen man kan känna om man, som vi, gått på Pride sen -98.
Vår heta Moxykepa kommer också finnas till försäljning i Moxytältet. Den har inte gått att beställa online och det har varit sån efterfrågan. Sedan har vi ju beställt två ton pommes också – och 10 000 liter frityrolja!

Festerna för brudar verkar ha exploderat i år och flera olika aktörer kör i år. Varför ska man välja Moxys fester?
– Vi tycker att det är toppen att det görs mer fest för lesbianer av andra aktörer, det är något vi verkligen välkomnar. Många har vi jobbat tillsammans med redan och mer samarbeten kommer.
Jag tror att många väljer Moxy för att vi är ett säkert kort helt enkelt. Alla vill träffa varandra, folk drar folk. Vi har också en bra åldersblandning och grymma djs. Nytt i år är också att vi, i samarbetet med Mabi hyrbilar, har en Moxytaxi, en minibuss, som skjutsar folk till våra fester från Pride park, helt gratis. Den kommer gå i skyttetrafik hela kvällarna.

Kamikace dyker alltså upp nu, vad är så bra med henne?
–  Katie Kace, som hon heter, är grym och kommer närmast från gig på Worldpride i Madrid. Den dj-bokningen ligger vår recident Dj Fride bakom. Fride har många spelningar utanför Sveriges gränser och ligger i framkant med vad som gäller på marknaden. Vi är väldigt glada att kunna göra dessa samarbeten då det gör oss starkare långsiktigt!

Här köper du biljett till Moxys onsdagsfest