Jag har, tillsammans med alla bögar i världen en tydlig bild av Nick Jonas. Vilket såklart är noga uttänkt från hans sida. Det ena halvnakna tidningsomslaget efter det andra. Svettigt, hunkigt och biceps realness. Det ska krävas mycket innan jag klagar över just det men när jag stod och väntade i lobbyn på Grand Hotel var jag övertygad om att jag skulle bli totalt hunk-golvad. Moppa golvet efter mig liksom. Jag säger inte att han inte var snygg för det var han såklart. Men han nådde mig ungefär till brösthöjd och var mer Monchichi-söt än direkt knullig. Och han luktade gott.

Välkommen tillbaka till Sverige!

– Tack, jag har varit här några gånger. Skrivit musik och uppträtt men den här gången har varit min favoritgång. Den här konferensen jag är på, ”Brilliant Minds”  har gett mig chansen att träffa så mycket fantastiska människor som bryr sig om världen, artisteri och kreativitet. Det har varit väldigt inspirerande.

Du har jobbat med många av de största svenska namnen inom musikbranchen så som Max Martin, Shellback och Tove Lo. Varför tror du vi är så bra på pop-musik i Sverige?
– Jag önskar jag att jag hade ett svar på det. Jag har faktiskt tänkt på det förut och det kanske är för att ni sitter inomhus så ofta eftersom vädret inte är så bra (skrattar). Nej, men ni har en speciell energi här i Stockholm. Det är väldigt lätt att bli inspirerad av att bara gå runt. Sedan har ni ju ett grymt arv av fantastiska låtskrivare.

Hur kom det sig att du samarbetade med Tove Lo?

– Vi ligger på samma skivbolag och blev snabbt vänner. Sedan åkte vi på turné ihop och det var där jag spelade upp en låt som jag tänkte skulle vara grym att göra ihop. Och det var låten Close. Det var coolt att se hur det låten utvecklades. Och videon är en av mina favoritvideos jag gjort. Konceptet var mitt och hon var så villig att bara släppa allting och hänga på. Hon är helt orädd vilket jag älskar. Låten har en slags magnetisk energi och en kraft bakom sig som jag ville få fram visuellt i videon. Och av någon anledningen har jag nästan alltid stolar med i mina videos.

 Som Britney i Stronger-videon.
(skrattar) Exakt! Stolar gör allting coolare.

Kan vi vänta oss ett nytt album?
– Jag vet inte. Jag känner mig väldigt fri och har tänkt mycket på nästa steg i min karriär. Kanske blir det ett album eller bara singlar, vi får se. Mitt sound har verkligen utvecklats och låter helt annorlunda än någonting jag släppt tidigare.

Har du någon favoritlåt som du själv gjort?
Jag har två eller tre. Problemet är att varje gång jag skriver en ny låt är det min nya favoritlåt

Min är Chainsaw. Bara så att du vet.
– Är det så? Tack. Om du gillar den kommer du gilla den riktning min musik går i nu.

Har du någonsin blivit erbjuden en låt som du tackat nej till som du sedan ångrat. Som sedan gått till någon annan.
(ler pillemariskt) Nej. Om vi säger så här, tvärtom så har jag nästan tackat nej till låtar som jag faktiskt sedan spelat in som blev väldigt bra. Och jag skriver i stort sett all min musik själv så. Kommer den in en låt som jag känner för så testar jag alltid att spela in den och se vad som händer.

Jag anser att du vann hela gayvärlden när du gjorde plåtningen för Flaunt Magazine och efter det har du inte bara gjort en utan två gayroller. I Kingdom och Scream Queens. Varför valde du just de rollerna?

– Jag önskar jag kunde säga att jag valde dem. Rollen i Kingdom fick jag verkligen kämpa för. Det var mycket stänga dörrar för mig under den perioden och Kingdom var även en stäng dörr från början. Men lyckligtvis fick jag chansen att läsa för rollen igen. Jag ville berätta en grym historia om en kille som kämpar att hitta sig själv i en väldigt machobaserad värld. Och med Scream Queens fick jag en telefonsamtal från Ryan Murphy. Först undrade jag varför han ville prata med mig över huvud taget? Men han valde mig och jag blev överlycklig. Det var en väldigt rolig tid, jag älskade rollen och Ryan är fantastisk. Min kärlek för gaycommunityt är stark och jag är så glad att jag fått chansen att spela de här rollerna.

Det var min nästa fråga. Du står upp för gaycommunityt, uppträder på gayklubbar, presenterade Demi Lovato på GLAAD-awards och uppträdde för offren i Orlando. Vad är det bästa med gaycommunityt?
– Allt började när jag var liten och gjorde mycket musikaler. Det är väldigt gayrepresenterat där om man säger så. Jag blev nästan lika mycket uppfostrad av dem som av min egen familj. Så när jag blev äldre och fick en plattform kände jag att det var viktigt att prata och stå upp för dem.

Jag gjorde lite reaserch på nätet och hittade en hemsida där gaykillar fick säga vad de fann mest attraktivt med dig? Och svaren var: Kropp rent allmänt, röst, magrutor och… armhålor.
– (skrattar och nickar instämmande) Armhålor. Yeah.

Visste du att dina armhålor var en grej?
Ja, ni gillar håriga armhålor. Det är lite roligt för min mamma berättade för mig när jag var typ tio att första gången hon såg min pappa hade han en avklippt t-shirt och håriga armhålor och hon tyckte det var väldigt sexigt. Så det har stannat kvar i mitt minne. Och nu när många killar håller på att trimma och manscapa så bestämde jag mig för att inte gör det. De är helt enkelt bara väldigt håriga.

Bögarna har i alla fall omfamnat dem ordentligt. Det finns till och med ett instagramkonto som heter ”Nick Jonas armpits”. Man vet att man är känd när ens armhålor har ett eget instagramkonto.
– (skrattar) Vad roligt! Jag måste absolut följa det nu!

Marcus Jarl