Det tog emot att fråga den till synes stenhårda hiphop-artisten om hon kunde tänka sig att droppa kläderna för en powerflata-plåtning till QX. En käftsmäll över mejl kan faktiskt vara minst lika obehaglig som den som utdelas live i kön till baren. Men cybersmockan uteblev, istället kom svaret: ”Ja, det låter asfett”.

När hon står framför kameran iklädd endast jeans och flickvännen Nicoles händer är hon förvånansvärt avslappnad. Som att hon i själva verket ligger hemma på soffa i sina myskläder.

– Jag blir faktiskt själv förvånad över hur bekväm jag är med min nakenhet, säger hon.

Hon är rar, Beri. Det kanske inte är det vanligaste ordet att beskriva en hiphop-artist som slänger ur sig texter om att riva och bita Nicoles hud. Men det är rar hon är.

– Jag får ofta höra att folk förvånas över att jag är en mjuk och snäll person. Många har en bild av att jag är en hård och skitkaxig rappare.

”Oj, är det såhär homosexuella ser ut?”

Det visar sig att Beri och QX är gamla barndomsvänner. När hon var yngre följde hon med kompisar till ungdomsmottagningen, och i väntrummet låg en hög QX-tidningar och väntade.

– Då hade jag inte kommit ut för alla så jag brukade passa på att bläddra igenom QX när de var inne hos läkaren. Jag tyckte det var häftigt att se andra homosexuella, personer som kände det jag kände. Även om jag ibland tänkte: ”Oj, är det såhär homosexuella ser ut?” när någon hade på sig bondagekläder och läder. Men det öppnade ändå upp en ny värld.

Hon har alltid vetat om att hon gillar tjejer. Men saknade länge orden för att beskriva vad det var hon kände.

– Idag säger jag att jag är gay, eller homosexuell. Men jag tror inte att orden är så viktiga. Vissa tänker ”jag är attraherad av tjejer vilket måste betyda att jag är lesbisk”. Men det är ju också lugnt att bara upptäcka. Sakta ner med stämplarna, det ligger mer bakom.

Hon pratar på ett ledigt sätt om sin läggning, men resan dit har varit lång. Vanligtvis behöver man bara rycka av det ”heteronormativa-plåstret” en gång. Men Beri har kommit ut tre gånger för sin familj. När hon var 13, 16 och 18 år gammal.

– Första gången bröt jag ihop framför min pappa och sa att jag inte var som alla andra. Men han tyckte jag var för ung för att veta säkert och ville att jag skulle vänta några år för att se om det ändrades.

Det andra komma ut försöket var långt mer dramatiskt. Beri hade träffat en tjej och blev påkommen i en lögn efter de spenderat en helg tillsammans.

– Min låtsasmamma trodde först att det var ett drogmissbruk som jag dolde. När jag berättade att det inte handlade om missbruk utan att jag träffat en tjej, frågade hon om jag tyckte att det var rätt. Jag svarade att jag inte tyckte det var fel. Jag minns att hon sa ”det går inte, det går inte”.

”Han trodde att jag måste bli kille eftersom jag gillar tjejer”

När hon som 18-åring kom ut för den allra sista gången hade hon träffat sin nuvarande sambo Nicole. De skulle ut och resa tillsammans och det enda som fanns kvar att göra var att berätta för familjen.

– Jag var och fikade med min pappa. Sen bara slängde jag ur mig: ”du vet det där vi snackade om, det är fortfarande samma sak”. Han svarade att det var okej, att det var mitt privatliv och att han inte lägger sig i om det var det här jag ville. Sen berättade han en historia om en transsexuell man från hans by som hade genomgått en könskorrigering och ångrat sig. Han trodde väl att min läggning innebar att jag måste bli kille eftersom jag gillar tjejer. Men det har varit nästan tvärtom. Jag har blivit mer feminin bara genom att kunna älska fritt.

Tiden fram till bekräftelsen var svår. När hennes läggning slutligen togs på allvar valde hon att flytta hemifrån.

– Det var en ständig väntan och undran över när min pappa skulle bekräfta det jag försökte berätta. Jag väntade på dagen då han skulle förstå att jag var på det enda sättet som jag kunde vara, utan att tro att jag skulle ändra mig. Jag var den första av barnen att flytta ut och jag kan fortfarande få jävligt mycket ångest över att inte bo hemma. Jag vill inte att de ska tro att de inte gjort tillräckligt mycket för mig. Men jag kunde inte vara den jag är i det hemmet.

Efter hon lämnade barndomshemmet i Upplands Väsby flyttade hon direkt ihop med dansaren Nicole.

– Vi är från två helt olika delar av staden, men när hon kom in i mitt liv var det som en jävla orkan. Det var som att jag kände igen henne. Som när du går på gatan där du växte upp och du vet exakt vart du ska. Så var det med henne. Jag visste redan vem hon var och hur hon funkade. Vi måste ha varit med varandra i tidigare liv. Våra själar har definitivt dansat i tidigare eror.

Beri och sambon Nicole

På sidan av Beris mage är texten I Alla Liv intatuerat. En hyllning till hennes och Nicoles kärlek.

– Vi brukar hitta på historier om vilka vi kan ha varit och hur vi kände varandra i våra tidigare liv. Nicoles rötter kan spåras tillbaka till en indianstam. Hon brukar skämta om att hon kanske var dotter till en indianhövding och att jag var en krigare i ett persiskt eller kurdiskt krig.

Då tror du på också på ett liv efter det här med henne?

– Jag vet att jag kommer att hitta henne, för vi hittade varandra nu precis som i tidigare liv. Men det är också jävligt läskigt att tänka tanken på att dö.

Du tror ju att man återföds, då är det ju inte slut?

– Men tänk om det inte blir ett till liv. Tänk om jag hinner göra allt som jag är ämnad för att göra i det här livet och så är cirkeln sluten. Jag har brutit ihop och börjat böla över den tanken många gånger. Jag lider verkligen av dödsångest.

Albumet Rum släpptes den 16 juni. Men redan nu har stjärnskottet en plan för nästa steg.

– Jag vill turnera med ett riktigt band och släppa musik som inte är så självklar för mig, ett annorlunda sound. Under tiden jag jobbat med albumet har jag saknat friheten av att bara kunna släppa ett spår för att det känns fett.