Jag tror att mitt immunförsvar håller på att krascha lite grann eftersom att jag pressar mig så mycket på alla sätt.

En förkyld Daniel Redgert sammanfattar den gångna veckan med Almedals-fester, intervjuer, ljudboksinspelning, intervjuer och PR-arbete i massor. Den 25-årige PR-mannen ligger knappast på latsidan och har man ett motto som lyder ”Only fools are satisfied” fattar man att detta är en driven person.

Som tonåring jobbade han på McDonalds i Västerås för att kunna åka till Stockholm och gå på Spy Bar. Festkvällarna slutade med att han sov stående i bagageskåp på Centralen innan tåget gick hem. Idag driver han en podd med 150 000 lyssnare, jobbar som PR-chef för ett av Mediasveriges mest framgångsrika bolag och släpper nu en egen bok.

Efter flytten till Stockholm 2010 jobbade han som diskplockare på restaurang Grill, skrev för ett webbtidning, som han sedan tog över, pluggade PR på Berghs och hade praktik på en PR-byrå. Samtidigt. Dessutom blev han nattklubbschef för Stockholmsklubben Kåken där han byggde sig ett stort kontaktnät. Men han var inte nöjd.

– Jag ville lära känna någon som tog mig vidare. Så jag siktade in mig på Hannah Widell och Amanda Schulmans Perfect Day som bland annat gör Sveriges största poddar.
En lunch senare hade han fått i uppdrag att bygga upp deras PR-avdelning från grunden. Dessutom skaffade han sig en blogg på Expressen.
– Jag är väldigt social och sjukt driven så jag har alltid gjort en plan i det tysta och satt den i rullning väldigt snabbt. Folk har alltid tyckt att jag ser ut som en tolvåring men det har jag vänt till min fördel och när de underskattat, eller räknat bort mig, har jag sprungit om dem.

Varför går din podd så bra?
– Kändisar. Alla vill veta hur mycket pengar folk tjänar och hur mycket sex dom har. Och det är en bra podd, så när lyssnarna väl hittat den vill dom ha mer. Och jag har ju PR-bakgrund så jag vet vilka knappar jag ska trycka på för att få rubriker på vad gästerna säger.

När boken kommer så är det första gången Daniel berättar att han är bög offentligt. Han har vetat länge, hans vänner ett tag, men familjen fick vänta till för två år sen.
– Att jag lever i mediestockkholm och att det är en grej för mig är ju sjukt, men det har varit en spärr för mig, och boken är en frigörelse i det.
Han har vetat sedan han var 13, men småstadsbakgrunden har påverkat honom.
– Det är en big deal att komma ut i Flen eller Västerås. För mig har det varit jobbigt. När man som tonåring får höra att ens chef tycker att det är äckligt att killar håller varandra i handen, eller att grannen i huset mittemot kallades ”bögen i gula huset” så sätter det spår. Jag ville inte vara min läggning, jag ville vara Daniel.

Boken handlar om Daniels resa till den han är idag, fylld med anekdoter som hur han gråtandes kom ut för sina föräldrar, till tips på hur man tar sig gör sig ett bra CV.
– Det är viktigt att ha en ”following” och det tror jag de som inte följer någon eller några har svårt att förstå. Genom sociala medier bygger man upp en trovärdig relation till sina följare. Jag tror att de som lyssnar på mig är de som aspirerar mot något, som också känner ett driv.

Sedan ett och ett halvt år har Daniel pojkvän, en managementkonsult han träffade via appen Happen.
– Vi är en bra match, och det är mitt första riktiga förhållande. Tidigare har jag fyllt mitt liv med annat för att slippa itu med den biten. Men nu är jag redo. Det krävde bara tjugofyra år för mig.

Han går i sin mammas fotspår som hade en bra karriär i Brasilien inom just marknadsföring innan hon träffade Daniels pappa och flyttade till Sverige.
– Från henne har jag också det temperamentsfulla. Jag vill att folk ska veta om ifall de gjort fel, då hamnar de på min ”krossa-lista”. Men man kan lika snabbt strykas från den (skrattar).

Vad tycker du om Pride?
– Jag gråter alltid när jag ser paraden och de som står längs gatorna och viftar med regnbågsflaggor. Det är ju de vanliga människorna som jag varit så rädd att berätta för om att jag var gay. Att se dem omfamna hela HBTQ-communityt är så fint.

När ni läser detta är Daniel på semester. Eller ja, semester….
Med tanke på destinationerna Nice, Ibiza, och Barcelona lär det där immunförsvaret få sig en ny utmaning.