Anja Pärson och hustrun Filippa Rådin firade jul i hemstaden Umeå. Men det blev inte bara att sitta och jäsa i soffan. De hann även med friluftsliv och pimpling en strålande vinterdag.

– Jag blir tokig om jag inte får röra på mig kring all den där maten, säger Anja på Filippas blogg.

Hon avslöjar också att hon trodde på jultomten lite längre än de flesta.

– Jag trodde på jultomten i en evighet. Min farfar var grym på att lura oss. Han klädde upp dockor, spelade in snarkljud och satte den i gungstol i källaren. Sen tog han en fiskelina som han drog i så vi trodde tomten sov en stund i källaren. Han satt tomtenissar på stubben vid vedboden och sen skidade han spår som vi följde till intet vid bäcken. Det var så galet spännande tills farmor röjde allt när jag kanske var 14 år, säger hon.

Bra dag! -20 grader , vindstilla och färsk röding.

A post shared by Anja Pärson (@anjaparson) on

Peter Jöback och maken Oscar Jöback skippade den traditionella julen och drog till New York. Där spanade de in Bette Midler i musikalen Hello Dolly.

– Vilken upplevelse att se Bette Midler live, fantastiskt kvinna! skriver Oscar Jöback på sin Instagram.

Neil Patrick Harris och maken David Burtka firade traditionsenligt med deras två barn Harper och Gideon. I matchande tomotefar-mössor log de mot barnen när de slet upp sina julklappar.

Harris själv fick en tröja med texten ”Love is magic” i julklapp från maken.

Magnus Carlsson och maken Mats firade en traditionell jul hemma med sex gäster. Julbordet var uppdukat med Janssons frestelse, skinka, köttbullar, sill och prinskorv. Synd att paret inte äter kött.

– Jag och Mats var lite osäkra på om vi skulle hålla kvar vid vår vegetariska livsstil under jul. Köttbullar, prinskorv och julskinka är ju så starkt förknippade med just jul men det kändes inte alls konstigt att bara hoppa över de rätterna. Vi fixade såklart så att det fanns till resten av gästerna. Sill, Jansson och Skagenröra åt vi dock så det blev en ”pescetariansk” jul med andra ord, skriver Magnus på sin blogg.

Tomten eller kanske Mats var snäll mot sångaren i år. Magnus fick både pyjamas från Ralph Lauren, ljusstakar, doftljus och massa blommor.

Stjärnmäklaren Fredrik Eklund och maken Derek Kaplan firade sin första jul som föräldrar till tvillingarna Milla och Fredrik Jr.

Självklart var de i sitt magiska hus i Connecticut, USA.

Döma av parets sociala medier har julen präglats av bebismys med de fyra veckor gamla tvillingarna, barnvagnspromenader på ägorna och snölekar med hundarna.

– Det som folk säger är verkligen sant. Kärleken växer sig starkare för var dag som går, och deras personligheter visar sig mer och mer. Det är verkligen det bästa i världen och jag är oändligt tacksam för mina två änglar, skriver Fredrik.

 

Beatrice Eli släppte en EP i september och är nu ute och spelar. Juldagen spenderade hon på scen i Lund.

Efva Attling såg till att blanda julbordet med lite friskluft och motion i skogen.

2hours in the Woods makes a balance these Holi-days

A post shared by EFVA ATTLING (@efvaattling) on

Operastjärnan extraordinär Rickard Söderberg är en nörd och vi älskar det. Hans hem är alla barns dröm med otroliga legokreationer.

I jul fick han en klassiker från Lego – Disney Castle. Och det är ingen billig pjäs. Disneyslottet går loss för allt mellan 4 000 och 5 000 kronor.

Men det var det väl värt, här syns Rickard fälla en tacksamhetstår till maken Anders.

Artisten och Årets homo 2017 Oscar Zia firade en vit jul i alperna, i en film från Instagram är han på tur med snöskotern.

– ”Jullov” som man brukade kalla det ska bli så jävla skönt. Allt jag behöver göra är gjort. Min singel är klar, i väg skickad och redo att ges ut till er nästa år. Det är så jäkla snart, men jag är mer peppad än någonsin, skriver Zia.

 

A post shared by Oscar Zia (@oscarzia) on

Laverne Cox från Orange is the new black firade jul i sin drömklänning och gjorde en piruett.

– Såhär såg det ut när sexåriga jag snurrade på julaftonsmorgon och alla andra gånger jag kände för en piruett, vilket var ofta. Jag är så tacksam att jag inte lät mobbarna ta ifrån mig min piruett och den lilla tjejen i mig, skriver Cox.

Jonas Gardell har gjort i ordning en traditionell bögkrubba med Josef och Josef.

”Mamma, varför firar man jul?”

”För att bögar tycker om att julpynta, lilla vän.” skriver Gardell på sin Instagram.