Kyrkoherden Philip Clements från Kent, Storbritannien gifte sig i april med den då 23-åriga modellen Florin Marin från Rumänien.

Paret som träffades på en dejtingsida lät nyhetsmedier närvara på den ofrivilligt borgliga vigseln för att sätta press på den brittiska kyrkan som inte tillåter att präster ingår i samkönade äktenskap.

Kort efter vigseln sålde Clements sitt hus i Kent och köpte en lägenhet i Bukarest där paret skulle bo. I en intervju med LAD Bible öppnar Clements upp om separationen.

– Vi flyttade i april och vi hade det jätteroligt. Vi brukade gå på bio och gå ut på stan för att shoppa. Florin får mig att skratta. Vi skrattade ofta, säger den pensionerade kyrkoherden.

Fick inte följa med ut på nattklubb

I augusti reste Clements tillbaka till Storbritannien i två veckor för att träffa sin läkare. När han kom tillbaka uppstod ett en konflikt.

– Jag tyckte att han var oresonlig, men visst tar jag också på mig en del av ansvaret. Vi hade inte längre någon framtid tillsammans, säger han och fortsätter:

– Jag kände mig hemskt ensam där, jag kunde inte språket och hade inte några vänner.

Vidare berättar han om nattlivet i Bukarest som slet isär paret.

– Florin var ofta ute och gick till sängs mycket sent, ibland vid fem på morgonen. Han ville inte att jag skulle följa med honom ut på nattklubb, han tyckte inte att det var en plats för gamlingar. I mitt hjärta accepterade jag inte den teorin men jag litade på honom, säger han.

79-åring blev hemlös

För att säkra upp för Florin inför Clements bortgång skrev de över lägenheten på honom eftersom samkönade äktenskap inte är giltiga enligt rumänsk lag.  Men strax efter ägarbytet  var separationen ett faktum.

– Jag ångrar att jag sålde mitt hus. Det var min idé att vi skulle bo i Rumänien och jag köpte lägenheten. Men i dag tror jag att vi hade klarat oss bättre om vi bott kvar här, säger Clements som nu bor hos en vän.