Regnbågsfamiljer – olika sätt att skaffa barn som hbtq

Fredrick Federley och Johnny K Federley skaffade barn tillsammans med en tjejkompis. Gina och Malin har nyligen kommit fram i kön för att få genomgå fertilitetsbehandling via landstinget, Eduardo Afonso blev pappa till tvillingar via surrogat. Dessutom skriver två regnbågsfamiljer varsitt personligt brev om att blir föräldrar  via familjehem.

Holy Molly

Molly Sandén trodde inte att det var rätt att släppa ett album 2018 men när hon började skriva på svenska hade hon plötsligt en massa låtar hon ville få ut. QX träffade Molly inför släppet av ”Större”.

 

QX partiledarutfrågning: Jonas Sjöstedt

Att Jonas Sjöstedt har många gayvänner och älskar att gå i Pride-parader kommer kanske inte som någon överraskning, men det finns ändå några frågor där det mestadels så hbtq-vänliga Vänsterpartiet ifrågasätts. Som när det gäller deras inställning till hederskulturer och synen på surrogatmödraskap. Jonas Sjöstedt delar också med sig av en incident på en björnbar i San Francisco som fick honom att tänka till.

 

Redo för en kärleksweekend

Ett slott utanför Stockholm och en gammal kvarn en kort båtresa från Stockholm city, och så ett strandbad i Falkenberg samt ett cityhotell i Göteborg. Här är fyra ställen där QX ”checkat in” denna månad.

 

Säg hej till ”Kerstin & Britt”

I sommar kommer många gays få två nya favoritställen att hänga på, Kerstin och Britt har nämligen tagit över två av Kolonis ställen – i Stockholm city och Saltsjö-Duvnäs – och bakom dessa damer gömmer sig Håkan och Thomas.

 

Vinner Saara Aalto Eurovision Song Conest?

Finnarna hoppas nu att det blir Saara Aalto som kan återupprätta schlagerhedern för landet som missat Eurovision-finalen de tre senaste åren. Den öppet lesbiska sångerskan har tidigare tävlat i de finska uttagningarna två gånger och då kommit på silverplatser.

 

Benjamins 14 hetaste utmanare i Lissabon

QX Schlagerprofiler Ronny & Ken har synat startfältet i årets Eurovision Song Contest. Efter förra årets rätt tråkiga uppställning ser det betydligt ljusare ut och här finns en återvändande ESC-vinnare, en lesbisk finska med en svenskskriven låt, en BelAmi-söt popgosse från öst, och Game Of Thrones-pop med en skäggig dansk. De svenska färgerna representeras av Benjamin Ingrosso. Här synar vi de största snackisarna av hans konkurrenter.