Jamen se där. Benjamin Ingrosso seglade till final med sin Dance You Off i Lissabon. Han levererade lika charmigt och säkert som han gjort under varje repetition i Altice Arena.
Hur det går i finalen är omöjligt att sia om än så länge, men i natt kommer vi få en fingervisning då låtarna börjar puttra på listorna runt om i Europa. Speciellt på iTunes (inte stort i Sverige) men i flera andra delar av Europa.

Till final gick även grymma Moldavien med svenska Sara Li och Erik Höiby som var med och sprang i dörrar till balkantoner, och Australiens Jessica Mauboy, som var aningen övertänd under sina tre minuter. Australiens finalplats betyder att landet fortfarande aldrig missat final.

Och det är dom nu ensamma om. För i och med att både Ryssland och Rumänien lämnade tävlingen i kväll så står landet kvar som säkra finalister år efter år. Men att Ryssland lämnade tävlingen var ingen chock då de skickade en fruktansvärd låt med en sångerska som sjöng förfärligt illa. Och Rumänien med sin 90-talsrockiga låt var nederlagstippad från start.

I övrigt var det väntade finalister. De största utropstecknen var Slovenien och Serbien, som många, inklusive undertecknad, inte hade satt som finalsäkra. Balkanländerna kommer dock bli riktig kanonmat i finalen.

Lite tråkigt att Polen fick lämna tävlingen med sin delvis svenskskrivna låt och svenske sångare Lukas. Men han sjöng tyvärr för illa för att dra in tillräckligt med röster till sin EDM-låt.
Finalister:
Serbien
Moldavien
Ungern
Ukraina
Sverige
Australien
Norge
Danmark
Slovenien
Nederländerna