”Visst är vi en liten pärla vid Stureplan?” säger hotellchefen dagen efter min vistelse på Hotel Kung Carl.
Och visst är det så.
Om man vet om att det finns. Det är lätt att man missar Hotel Kung Carl trots att det tar upp ett helt kvarter mellan Birger Jarlsgatan, Kungsgatan och Norrlandsgatan. Själv hade jag bott i Stockholm i flera år innan jag ens kände till hotellet.
Med sina 143 rum är Hotel Kung Carl Stockhoms äldsta hotell, 1866 öppnade de på Brunkbergstorg, och på 20-talet flyttade det till nuvarande adress och när nu Stockholm Pride står för dörren tyckte vi att det passade bra att checka in på Kung Carl, då några av hotellets rum har balkonger som ger en första parkett till prideparaden, dessutom tar det bara 14 min att promenera till PridePark.
Hotel Kung Carl är familjeägt men ingår i Best Western. Jag får rum 355, en juniorsvit för ca 2500 kr per natt. Och det är fantastiskt fint, med utsikt över hela Kungsgatan från balkongen. Perfekt för den som vill se paraden och bjuda upp några vänner på rummet (vilket är okej enligt hotellpersonalen) och njuta av utsikten när Stockholm färgas rengbåge för några timmar. Och ett tips är att unna sig ett lite större rum om man har möjlighet, vissa standardrum på Hotel Kung Carl är lite väl små och har fönster mot atriumet vilket gör dem något mörka. Fönster mot gatan är att föredra. Men den ljudkänslige bör kanske fundera ett varv till. Kungsgatan och Birger Jarlsgatan är populära gator på helgerna och Spy Bars dansgolv ligger ett ögonkast bort. Men hotellet är utrustat med öronproppar om det skulle behövas.

Jag tar en drink i baren på kvällen och bartender Andreas serverar mig drinken Violette, hotellets egen framtagna drink med smak av viol. Jag får veta att drinken blivit omtalad och att det kommit gäster från Island för att prova den. Hotellets restaurang, Tre rum och kök, är stängd under sommaren, men en lättare barmeny finns för den hungrige.
På sjätte våningen finns en takterrass med utsikt över Stockholms takåsar samt ett litet gym för den som känner för såna aktiviteter.
Efter en kvällspromenad tar jag en dusch på rummet och gillar det lite gammaldags sättet med en kran för varmvatten och en kran för kallt, deras egna tvålar luktar exklusivt och gott och jag sover som Törnrosa i den breda sköna sängen. Frukost beställer jag till rummet 07.30 och den finns inget att anmärka på överhuvudtaget.
På hotellet finns även Victoria-sviten, som har balkong och utsikt över Stureplan, men både den och Juniorsviten är bokade över Pride får jag veta. Hm, hörde jag 2020?