Det blir Carolina Gynning och Roy Fares som kommer att leda gratisfirandet från scenen under Stockholm Rainbow Weekends lördag i Kungsträdgården. Duon får ses som några av de driftigaste entreprenörerna i Sverige med böcker, tv-karriärer och olika egna projekt förknippade med deras namn, på sina CV:n. Roy Fares upplever just nu också en enorm framgång med egna konditori/café-kedjan Mr Cake som får folk att köa för hans berömda bakverk både i Stockholm och Göteborg. Vi ringde upp Mr Cake himself för att kolla läget.

Roy, hur kommer detta sig?
– Jag kände att det var en ära att bli tillfrågad och det ska bli extra kul nu, med en ny festival i stan. I övriga världen är ju Pride-firandet inte bara på en plats. Se på London och Madrid där firandet sker över hela stan. Det är dags att vi går utanför inhägnader och inkluderar alla, och Kungsträdgården är ju en perfekt plats.

Mr Cake i Stockholm och Göteborg går strålande just nu, hur har du tid med detta?

– Man får ta sig tid. Jag är lite ledig nu och under Pride-veckan. Dessutom är det viktigt att ställa upp eftersom jag själv är homosexuell, Många som gjort så mycket för oss innan vi kommit där vi är idag. Det är viktigt att fortsätta sprida kärlek och visa att kärlek inte har några gränser.

Känner du din kollega Gynning bra?
– Vi har känt varandra sedan en tid tillbaka och har flera gemensamma vänner. Jag har en känsla av att hon är den som kommer att driva framåt (skrattar). Hur som helst kommer det att bli väldigt kul att göra detta med henne och vi sätter oss snart och planerar manus med Navid.

Hon har ju släppt en singel en gång i tiden och ni ska presentera artister,  hur stor är chansen att du tar ton?
– Haha, att sjunga är inte min starka sida men å andra sidan säger jag alltid att man inte bara ska göra det man är bra på…(skrattar).

Vad gör just nu?
– Jag har semester, men delar mycket tid mellan Stockholm och Göteborg för Mr Cake. Ibland får jag nypa mig i armen för jag är så lyckligt lottad som får jobba med det jag gillar mest. Jag träffar fantastiska gäster, och personal, och får så mycket energi av att göra detta.

Roy & Carolina kommer under lördagen den 3 augusti att presentera namn som Therese Granqvist/Drömhus, Lina Hedlund, Tamta, Juliander, Nordic Sonar, och Linda Bengtzing. Fler artistnamn ska tillkomma innan det är dags för festivalen meddelar arrangören Navid Kabiri.

Stockholm Rainbow Weekend håller öppet båda dagarna från 11.00 till 00.00 med artister på scenen, restauranger, food trucks, barer och utställare.