Paradise Hotel
Semifinalsveckan började med att Nina fick nån slags härskarroll och efter en duell mellan Jesper och Natalie så åkte årets kanske mest anonyma deltagare Natalie. Det är en bedrift att ha seglat igenom från första avsnittet fram till nu utan att ha gjort nåt avtryck, men så kan man tydligen också göra. Sen kom Adam (hurra!) tillbaka, och sen Helen (hurra!) och så åkte Theo. Camilla fick sen checka ut i den bästa och mest nervpirrande utmaningen när i princip vem som helst kan åka ut då deltagarna öppnar boxar där en dödskalle ligger i en av boxarna. Camilla drog storgråtande nitlotten och lämnade. Nina höll svikar-fanan högt även denna vecka och skickade ut folk jag gillar: Fimpen fick åka ut i parceremonin och tråkiga Medhi fick vara kvar. Veckan slutade med att Jesper än en gång gick i sömnen och kissade i tvättkorgen. Fräscht.
Finalvecka nästa vecka och nu MÅSTE ju Adam och Helen gå till final!

Ego-Jimmy.

Bonde Söker Fru
Isabelle hoppade av kärlekståget och lämnade Jimmy och hans gård. Good on her känner jag, han är så trist och ointresserad av sina uppvaktare. Oscar och Cissi pussades och det känns absolut som att hon kommer bli hans val i slutet. Djupa känslor var inget han ville prata om med stackars Minna som han dumpade för två veckor sen, men ”grön rehab”, det var tydligen hans grej och vad han slet med sig Cissi in i skogen för att diskutera djupt om… Zzzz. Sandra fick lämna Alex gård för det var tydligen bara vänskapskänslor där. Pelle hade sina tre blondiner att fundera på. Just nu känns det som att Karin är hans troligaste val. Han berättade att hon alltid varit favoriten och att hon får det att pirra. Låter som en done deal.

Om blickar kunde döda.

Bachelor Sverige
Varför handlar det bara om Simon i Tjejerna avslöjar allt? Det är som om Felix inte är med alls? Superweird. Och varför är Linn inte där? Så konstigt. Denna vecka blev det ju också obekvämt de luxe när Olivia började härja med Simon om att han legat med henne innan han åkte på Bachelor-äventyret och sen inte ville ha ´na när hon kom till Sydafrika. Synd att hon åkte, för hon har egen en liten kanin-kokerska i sig som hade gett bra tv. Simon kunde även addera en ny tatuering till sin redan supergaddade lekamen. Tur att Lisa var rätt duktig ändå, även om en tecknad giraff på röven inte är det sexigaste. Bella åkte ut tillsammans med nämnda Olivia.
Veckans Meaghan: Amerikanskan fick ta saken i egna händer och göra en egen frågebingo för att få lite tid med Felix. Han ger henne noll romantiska vibbar, stackarn. Men tack för att du förgyller mina veckor, Meaghan..

Snygg-scen, fulsång.

Idol
Men fy vilken seg sändning det var i fredags! Hur mycket kan man dra ut på ett program där fem artister ska sjunga en varsin låt? Dao imponerade, men det är ju i princip bara när hon gör den här typen av Adele-låtar som hon är riktigt bra. Stackars Tusse hade fått den otacksamma uppgiften att göra Higher Love, men inte Whitney-versionen, utan Steve Winwoods sega tjatiga 80-talsdito. Så inte konstigt att han hängde löst. Gottfrids I´m in the Band visade än en gång att mannen verkligen är en Diggiloo/dansbandsartist och inte en rocker. Och verkligen inget fel i det. Freddie håvade in flest röster i Aftonbladets ”Vem var bäst ikväll?” och det var förståeligt då han fick enkla glänsarlåten I´ll Always remember us this way från A Star is Born. Min tippade finalist Astrid fick packa väskan, vilket var synd men hon hade ingen kul fredag: Hon gjorde en riktigt usel About You Now.