Anis Don Demina har just nu en av årets största Mellohits med Vem e som oss?Den 27-årige YouTuber/artistens musikalitet kommer från hans vitryska mamma, som är före detta konsertpianist, och drivet och arbetsmoralen från hans irakiska pappa.

– Det är inte en slump att det gått bra för mig. Jag jobbar typ hela tiden. Men jag lever ju för det här, och jag vill inte ha det på ett annat sätt, berättar han när vi ses i hans studio i Gamla Stan.

Han född i Sundsvall, uppvuxen i Jordbro och flyttade hemifrån som 15-åringe då han började som säljare (”Jag är bra på att snacka skit”). Han blev samtidigt en av Sveriges mest anlitade klubb-dj:s innan han hamnade i Dubai där han drev callcenters, och fortsatte dj:jandet.
– På kvällarna gick jag ut på nattklubbar för att lära känna folk, drack en del och surrade med folk, och tre månader senare var jag DJ på Movida, en av Dubais mest populära klubbar.
Samtidigt gjorde Anis Don Demina YouTube-videos på engelska, men de lyfte aldrig. Men när han började göra på svenska exploderade han i popularitet. Så Anis flyttade hem, trots bra dj-inkomst.
– Det var ju min dröm att jobba med sociala medier. Idag har jag en 446´följare och inom min genre är jag överlägsen, så det är jag som sätter trenderna. Jag vill alltid att min nästa video ska bli bättre, och jag kollar aldrig på andra: Vinnare fokuserar inte på andra utan på att vinna.

Hur kom Vem e som oss till?
– Warner kom och frågade om jag ville göra Mello, men jag var lite tveksam, eftersom jag varit med två gånger tidigare. Men jag åkte till Skåne för att skriva, och där föll allt på plats. Den kändes som en logisk Mellolåt som får folk att le.

Hur orkar du hålla igång så intensivt i tre minuter?
– Jag har gått ner femton kilo sedan i somras. Jag har alltid tyckt att jag är snygg, jag kan vakna på morgonen titta mig i spegeln och ba: Woo! Men att tappa kilon gjorde jag av hälsoperspektiv, för jag har ätit så dåligt och inte tagit hand om mig. Jag försöker vara på gymmet varje morgon. Man mår bra av att röra på sig.

Vad har du för förhållande till HBTQ-communityt?
– Jag har mycket polare som är gay, särskilt tjejer. De brukar berätta hur de ”konverterar” straighta brudar. Det är jäkligt intressant. Sen går jag på Backdoor en del. Jag tycker det finns en frihet i communityt som man inte ser bland straighta. Men jag har aldrig reflekterat över att folk är bu eller bä. Jag har alltid varit rätt säker på min sexuella läggning. Jag har experimenterat lite, och hånglat med killar och det finns inga rätt eller fel, bara man är lycklig. Det var också en av anledningarna till att jag lämnade Dubai. Både deras kvinnosyn och deras syn på HBTQ-personer är skev, lite stenålder. Jag har aldrig fattat hur man kan vara emot den grejen. Jag är dökär i kärleken och tycker den ska få komma i vilken form som helst.

Stöter killar på dig?
– Lite. Det känns som att många killar gillar större män (skrattar).

När jag dj;ade på efterfesten i lördags önskade du Carola, Säg mig var du står?
– Ja, det är min låt. Jag har en ritual där jag lyssnar på den i en timme på repeat innan jag går upp på scenen. Det är nåt övernaturligt, det finns inget som kan stoppa mig när jag hör den. Jag upptäckte den för två år sen, och tröttnar inte. Jag har en svinfet remix på den som jag kör när jag dj:ar. Folk blir helt överlyckliga.

Anis Don Demina, det är ditt riktiga namn?
– Anis är arabiskt (a:et är kort, och uttalas som a:et i attack), Don heter jag i Mellannamn efter min morfar, och Demina är ryskt, efter mamma.

Har du några drömsamarbeten?
Hov1 och Veronica Maggio är grymma. Jag har ett samarbete med en skånsk ikon som kommer längre fram och det blir så fett. Jag har fyra singlar på G som är överstarka, så mycket bra musik är på gång. Nu smäller det.

Anis Don Demina och låten Vem e som oss? går ut med startnummer 12 i finalen ikväll.