En tidig morgon 04.30 vaknade Kristian Kaspersen och hade det mesta av melodin och texten färdig. Kristian sjöng snabbt in låten på röstmemo och skrev ner texten.
– Jag tog med låten till Emil Hellman och tillsammans slipade vi på detaljerna. Från början tänkte jag inte på låten som min utan att någon annan artist skulle släppa den. Texten kändes lite för naiv… men det slog mig senare att den beskriver ganska exakt hur jag blir när jag blir förälskad, jag är precis så neurotisk och naiv, just som att jag aldrig upplevt det förut!Hur möttes du och Emil från början?
– Jag var ute och gick med mina vänners hund när jag mötte honom och hans lilla tax. Jag visste att han var en grym producent/ DJ så jag tog mod till mig och frågade om han hade lust att kanske göra en remix på min då nysläppta singel Queer at Heart (2012). Han gillade låten och min röst så vi började göra saker ihop, han introducerade mig för den norska gruppen Hungry Hearts som han jobbade med och jag sjöng på några av deras singlar och han gjorde senare en fantastisk version av min låt Gone Gone Gone.

One Little Thing berättar om hur man blir när man faller för nån, hur blir du när du blir intresserad?
– Jag har en väldigt stark rädsla för att bli ratad så jag är ganska försiktig även om känslorna finns där, väger mina ord och antal emojis på guldvåg! Har svårt att fokusera på annat utan blir helt uppfylld av personen. Det slutar inte att fascinera mig att vi människor kan fungera så, hur starkt attraktion/ förälskelse påverkar oss. En passionerad kyss kan plötsligt göra att man överväger att lämna en stabil relation, flytta till ett främmande land… förälskelse är verkligen kraft som förändrar.
I sommar väntar en del spelningar för Kristian och bland annat så är West Pride lördagen den 6/6 bokat.
– Jag gillar att göra både klubb/ festivalspelningar och intima akustiska spelningar och hoppas få till en bra mix framöver.

Musikvideon till One Little Thing i regi av Nina Varumo, släpps den 20/3
@kristiankasper 
www.kristiankaspersen.com