Det kanske säger sig självt att besökarantalet till Stockholm Pride kommer skilja sig avsevärt från tidigare år eftersom det inte finns några fysiska aktiviteter eller träffar att ta del av. Allt sker digitalt och förhoppningarna om att folk runt om i landet skulle åka hit ändå, kommer antagligen stanna vid just förhoppningar.
I en rundfrågning som QX gjorde, märktes det klart och tydligt att intresset för att besöka Stockholm under årets Pride, var litet.

Lina Landström, 26, från Gävle bor nu i Täby.

– Under somrarna brukar jag vara i Gävle. Men under Pride åker jag alltid till Stockholm, det är en viktig grej för mig. Men så blir det inte i år.

Varför?
– Det mesta är ju inställt. Schlagerkvällen till exempel är helig för mig. Jag brukade pendla från Gävle till Stockholm, även om jag jobbade i Gävle dagen efter, bara för att få uppleva det. Dessutom känns det inte helt tryggt med tanke på corona.

Hur känns det att inte vara på plats i år?
– Av allt som ställts in det här året, tycker jag detta känns mest tråkigt. Då har ändå ceremonin för min examen av utbildning i USA ställts in. Men detta är fan värre.

Och den digitala Pride, kommer du kolla något på det?
– Nja kanske. Kommer väl kika lite. Dom har ju en grej för schlagerkvällen så jag kanske kollar då.

Ska du ordna något hemma istället?
– Nej det tror jag inte.

Hans, 54 år, Boden.

Hans kom ut i höstas efter att levt större delen av sitt liv heteronormativt. Men hösten 2019 valde han att komma ut och bryta upp från sitt Svensson liv. Han hade blivit kär i en kille. Tanken var att detta skulle blivit hans allra första Pride.

– Det var en tjejkompis som också kom ut ganska nyligen som tyckte vi skulle åka. Jag var så på. Men sen backade hon och då gjorde jag det också.

Hans tycker att det var väldigt tråkigt att det inte blev av, men hoppas att det blir något nästa år istället.

Vad hade du för förväntningar på Pride i Stockholm?
– Jag skulle vilja åka hit och uppleva gemenskapen, den som man hört så mycket om. Det skulle vara härligt att se att man inte är ensam.

Hur gick det med killen du blev kär i, håller ni ihop idag?
– 
Nej det blev inget med det. Åldersskillnaden och vart vi befinner oss i livet skiljde oss för mycket åt. Det fanns tyvärr ingen framtid där.

Sara åker till Stockholm som vanligt

Sara Erikson däremot, bor i Malmö, och hon tänker åka till Stockholm fast det inte blir någon fysisk Pride.

– Jag och min vännina har varit på Pride sedan 1998. Det är såklart väldigt sorgligt att det inte blir något i år. Men jag brukar alltid fira min födelsedag på Pride i Stockholm och det vill jag göra nu också, även om den inte blir av på samma sätt.

Kommer ni försöka göra något ”Prajdigt” när ni är här?
– Jag vill göra många saker på Pride i år, det man kan göra. Annars får jag följa den digitalt helt enkelt.