I fredags avgjordes den tredje och sista deltävlingen inför finalen av Dragqueen of The Year. Det var bra med folk på det corona-säkrade Backdoor och på grund av sjukdomsfall i juryn hoppade Thobias Thorwid in i juryskaran till publikens jubel. Trots utökade restriktioner kommer finalen ändå att bli av:
– Jag lovar att det blir final innan detta året är slut i någon typ av form. Jag har bra idé om hur detta ska genomföras ”så alla blir glada och nöjda” ”Allt för finalisterna är mitt motto just nu”, säger Leo B.

Men nu fokus på fredagens två finalister, Seymour Bottoms och Zizi Buffet!

Drag & burleskartisten Seymour Bottoms som beskriver sin drag som en blandning av klubbkid, cosplay och clowneriuppträdde med ett nummer kallat Asylum, om mental hälsa och verklighet vs fantasi. Ett tema som fångar den tid vi lever i just nu. Seymours namn är en flirt med engelskans ”See More Bottoms”, och föddes för tre år sedan då Seymour gjorde burlesk, ofta med mycket rumpvisande. Men drag är är en bekant konstform för Seymour och för 11 år sedan uppträdde artisten under namnet Natalia Summers.
– När jag startade med Natalia var jag väldigt feminin och ”naturlig”, men när jag startade som Seymour ville jag utforska mer av min maskulina sida. Så efter ett tag förde jag samman sidorna. Jag vill bara gå upp och ger 100 procent och hoppas att alla upplever samma passion och glädje som mig. Jag vill berätta en spännande story, och  fortsätta att utmana mig själv och upptäcka nya saker.

Zizi Buffet, som hoppade in i kvällens startfält i sista stund hade varken outfits eller koreografi klart dagen innan, men mailade sitt framträdande. Zizi blandade Lily Allens Not Fair, Bea Millers Feel Something med Corpses E-GIRLS ARE RUINING MY LIFE! och Cardi B:s WAP
– Jag ville börja med en 60´s housewife-look, gå vidare med en lite mer provocerande look till att visa min kropp. Så från en väldigt diskret look till att visa en stor vagina under WAP och sen ha en stor fluffig klänning, vilket skulle representera att kvinnor äger sin sexualitet.
Zizi, som flyttade hit från Frankrike för att plugga på Konstfack, upptäckte drag här i Stockholm och uppträdde för första gången under Stockwig festival på Pride 2019. Där och då föddes kärleken till att uppträda i drag, och nu har Zizi uppträtt på Melt Bar i Stockholm i över ett år. Zizi ser sig som en ”quirky” drag/burlesk-artist och gillar att leka med könsnormer, ”ett väsen som flyter mellan maskulint och feminint”.