Det var ju givet att William skulle röstas ut i samma ögonblick han satt utan immunitet. Och när deltagarna i söndagens avsnitt fick chansen så blev det bye bye för killen som vunnit allt. Tittarstormen har inte låtit vänta på sig och nu vet vi ju att det är OMÖJLIGT att vinna om du är en stark man. Starka ska helt enkelt plockas bort så att de trötta tanter ska ha en fair chans att ta hem en halv miljon kronor. Nåt är väldigt galet i det upplägget. Självklart  är det klart att William skulle röstas ut i ett vanlig ö-råd där han haft chansen att ta en immunitet, men på det här orättvisa sättet? Nej.

Jag fick dessutom en rejäl deja vu-upplevelse då vi för andra året i rad säger hej då till en regnbågsprofil på det här sättet. I fjol var det ju Fabian Thingwall som fick tacka för sig på detta nesliga sätt. Nej TV4, gör om och gör rätt! Sätt detta öråd på plankan och knuffa ner det bums.

Här är veckans rankning!1. William (1)

Japp, jag tar ut honom med flaggan i topp. Aldrig förr har en ö-rådsomröstning känts så väntad som när Kung William störtades från tronen av sina missunnsamma undersåtar. Även om jag förstår dem till 100 procent så visar ju detta att den starkaste aldrig kan vinna Robinson. Tack för den här tiden William, du är tveklöst årets rättmätige vinnare.
Ps. Urfint klipp när han läste brevet från pojkvännen Pontus. Det klippet gjorde minst lika mycket nytta för att normalisera regnbågskärlek som sjutton Pride-festivaler.2. Olivia (2)
Helt klart min favorit just nu. Är ständigt i toppen i tävlingar, och det var ljuvligt att se henne avslöja sin immunitets-överraskning. Dessutom en tuff brud som säger vad hon tycker och vågar ifrågasätta bullshit. Jag skulle inte ha nåt emot att se henne vinna för att sedan väskhoppa upp pengarna. För att vara VIP-drinkbordsservitris kan inte ha gett mycket inkomst de senaste året…3. Dennis (4)
Jag börjar mer och mer tro att Dennis är årets vinnare. Minns ni hur Ålandskocken Micke framställdes i fjol? Precis som med Dennis, så fick vi ALDRIG se nåt negativt med honom. Båda två framställs som hyvens snubbar som alla verkar gilla. Dennis lycka har också varit att William alltid är starkare och att han faktiskt inte är så bra i tävlingar, då ser de övriga deltagarna större hot och Dennis kan lugnt segla vidare.4. Joanna (5)
Hennes genuina glädje över att äntligen få ut William var inte charmig, men förståelig. Hon har aldrig kunnat vinna nåt eftersom William alltid är starkare. Hon går in i finalveckan som en av favoriterna eftersom hon är en stark spelare och en uthållig kämpe. Plus, bäst på att leverera sarkastiska ”synkar”. Hennes diss mot Andreas Bolibompa-snack: Ljuvligt!5. Ludvig (3)
The Comeback Kid! Ludde återvände en gång till och fick se sin polare Wille röstas ut. Ludde är bra i tävlingar och ser relativt stark ut. Just nu håller jag honom som en mycket rimlig finalkandidat.6. Annica (6)
Annica blev först att tacka för sig under finalveckan och det känns väl okej. Hon har inte varit stark i tävlingar och hennes kämparvilja var inte alls med henne i kråltävlingen. Men hon har framställts som en schyst figur under seriens gång, och kan ändå lämna med flaggan i topp.7. Annki (8)
Annki alltså. Trodde fortfarande att hon låg pyrt till inför ö-rådet, och pratar ständigt om att ta sig till final. Trots att hon alltid kommer bland de sista i tävlingar… Just nu är hon som en vindflöjel mellan de två sidorna och måste snart välja sida. Dock, fint ögonblick när hon läste sina efterlängtade brev från sina barn. Och fan, tanten har hållit sig kvar så här länge. Det är ju i alla fall nåt.8. Andreas (ny)
Jag fattar för mitt liv inte varför Andreas skulle komma tillbaka till tävlingen när det ju var Ludde som vann den sista utmaningen i Gränslandet. Det är såklart möjligt att vi tittare inte fått se Andreas potential eller bästa sidor, men jag tycker mest att han framställts som anonym och bitter. Det är ett jäkla tjat om vilka som inte är rättmätiga vinnare eller som inte vunnit tävlingar. Vad har du själv vunnit undrar jag?9. Rickard (7)

Fick lämna i sista stund och raserade allt man känt för honom när han bittert konstaterade att ingen av de andra var en rättmätig Robinson. Men hallå, säger alltså mannen som inte vunnit en enda tävling… Surt sa renskötaren.