Scen

För regissören Ronny Danielsson innebär uppsättningen att två gamla drömmar går i uppfyllelse, spela Hair och göra det vid hamndockan på Kockums gamla varv i Malmö. Ända sedan han dansade med Hairensemblen på scen i London i slutet av 60-talet har Danielsson drömt om att göra en egen version och det gör han nu, med besked. Glöm gamla flumversioner av musikalen, glöm filmen. Detta är något helt nytt. Handlingen är förlagd till 2000-talets Malmö, där den unga anarkisttjejen Sheila hamnar i trubbel under en demonstration av Reclaim the streets-typ och tvingas söka skydd hos sin pappa, den medelålders advokaten Claude. Och det är genom hans minnen av sitt upproriska, idealistiska 70-tal som vi förflyttas bakåt i tiden…
– Utgångspunkten är ungdomsrevolter och scenografiskt är det mycket spännande, säger Ronny Danielsson.
Han utövade redan på 80-talet påtryckningar för att få spela teater i Kockums majestätiska industrilokaler. Den gången blev det nobben, men nu har han äntligen kunnat förverkliga sin vision.

Prisbelönta danska scenografen Anne Mette Bo Drivsholm har skapat en synnerligen originell scenbild, där bland annat en skridskobana och hundratals ryamattor ingår. Kostymerna är designade av välkända modeoraklet Camilla Thulin och man har medvetet satsat på att skapa en extravagant och färgsprakande föreställning.
– Det ska vara magiskt, säger Ronny Danielsson.
Den 1 februari är det gayfest på teatern, något som man med framgång arrangerat även under tidigare uppsättningar.
– Det blir en helkväll med mat, dryck, livemusik, glitter och glamour. Gaypubliken är ju ofta väldigt teaterintresserad och vet hur man festar på ett roligt sätt, så det blir nog ett jäkla drag, säger marknadsföringskonsulten Karin Tingstedt.
I egenskap av layoutare har hon tillsammans med fotograferande hustrun Charlotte Strömwall-Tingstedt skapat det mesta av föreställningens trycksaker – affischer, flyers och programblad. Karin Tingstedt har jobbat med Ronny Danielsson till och från sedan 1986 och har varit inblandad i ett flertal av de gayfester som tidigare ordnats på teatern.
– Och om det blir lyckat denna gången kommer vi utan tvekan att ordna fler under kommande uppsättningar, säger hon.

Musikalen Hair spelas på Kockums i Malmö, Stora Varvsgatan 4, till och med den 29/3 2003 onsdag-lördag kl. 19, samt onsdag kl. 13 och lördag kl. 15. Biljetter kan köpas genom Julius biljettservice juliusbiljettservice.se eller telefonnummer 046-280 45 45
För att delta i gayfesten ring Karin Tingstedt 040 – 17 00 00

Publicerad: 2003-01-03 16:10:08