Om det fanns någon som helst tvekan kring att Ukraina ska kamma hem segern ikväll så kommer de tankarna på skam redan i öppningen då det bjuds We Will Rock You-klapp till allsång i arenan av Give Peace a Chance. Det är liksom redan avgjort där.

Att landet dessutom fick ett riktigt bra startnummer, 12, i mitten av startfältet är liksom bara ytterligare ett tecken på att det blir ukrainsk seger. Detta är som jag skrev i tisdags en kamp om andra valörer än guld och det är där spänningen ligger. Vi får hoppas att Cornelia Jakobs tar vårt första silver på 56 år helt enkelt.

Och så blir det kul att se hur evigt floppande Storbritannien placerar sig då den går in i tävlingen som en av de stora favoriterna för oddsmakarna. Britterna på plats här i Turin har verkligen inte gett upp hoppet om segern och de tror fortfarande att TikTok-kändisen Sam Ryders en smula övertaggade framträdande kan ge landet dess sjätte seger. Hold your horses ropar jag och känner att de ska vara glada för en topp5-placering.

Italiens homoerotiska duett är också en av favoriterna ikväll. Låten älskas av såväl experter som fans, och även om undertecknad inte är toksåld på den falsetttunga balladen så hör jag att här finns kvalitet. Det lär bli ytterligare en topplacering för landet som alltid placerar sig bra. Brividi är en superhit i Italien och Mahmood och Blanco är megastjärnor. Och för er som undrar: Blanco är straight och Mahmood är det inte.

Spanien måste också nämnas: Här har vi årets Fuego, härligt framförd av übertalangfulla Chanel, som dansar lika bra som hon sjunger. Låten, skriven för J.Lo, är helt okej men det är numret som är hooken här. Detta är ögongodis för ett homosexuellt ESC-fan. Och resten av Europa kommer också äta denna caliente anrättning med sked, och jag tror på massa poäng från publiken.

Kisspausen ikväll kan ni förresten tajma in direkt efter Ukraina då vi får ett sjok bleka låtar som inte gör nån glad: Så skippa Tyskland, Litauen, Azerbajdzjan och Belgien och töm blåsan och fyll på glaset. Se bara till att vara tillbaka till Grekland då norsk-grekiska Amanda Georgiadi Tenfjord bjuder på en fin låt som tippas i topp10.

Programmet då? Nej, italienarna leverar verkligen inte bra tv. De tre programledarna är flamsiga och ofokuserade, och manuset hållet ingen som helst kvalitet. Dessutom får vi en alldeles för slappt producerad flaggparad som tar alldeles för lång tid. Och därtill ett Laura Pausini-medley som aldrig tar slut. Man hinner tömma en hel flaska bubbel innan vi ens kommit till första tävlingslåten. Zzzz.
Det är ett under större än Rumäniens finalplats om de blir klara innan 01 skulle jag säga.

Så, betyg och tippning!

Tjeckien QX QX
Tjatig danslåtsom bara pågår i tre minuter med en halvdan sångerska. Långt bak i resultattabellen.

Rumänien QX QX QX
WRS är årets roligaste skräll in i finalen. Den flamboyante sångaren har gjort årets dansfavorit här i Turin och det var galen allsång i arenan under semin i torsdags. Kom igen nu: Hola mi bebebe! Llamame Llamame! Men segern här är ju att den ÄR i final, för den kommer inte synas i toppregionerna ikväll.

Portugal QX QX
Finstämnd kesoburks-vaggvisa som kommer att placeras aningen bättre än den förtjänar. 16?

Finland QX QX
Generisk poprock med rockarna i The Rasmus kommer att glömmas bort helt och det blir en placering i botten.

Schweiz QX
Det är obegripligt att det här sömnpillret tog sig till final. Hamnar i absoluta slutet.

Frankrike QX QX QX
Den härligt dansanta skogsetnon från Bretagne är ett effektfullt inslag i ESC-buketten i år. Men dess startnummer ligger den i fatet. Mittenplacering.

Norge QX QX QX
De gula vargarna kommer nog håva in massa tittarpoäng men får färre från jurygrupperna. Och den ligger oturligt efter de effektfulla fransmännen och då tappar den lite udd. Plats mellan 9-14.

Armenien QX QX QX QX 
Snap är årets näst bästa låt i mina öron och jag älskar den Smith & Thell-ljuvliga midtempoballaden. Men den saknar buzzet här i Turin och får nog vara nöjd omkring plats 12.

Italien QX QX QX
Hela det här numret andas klass och det är klart att två av Italiens snyggaste och mest skickliga sångare sjunger låten till ännu en topplacering. Trea?

Spanien QX QX QX QX
Det är mer ett nummer än en låt, men vilket nummer sen! Det är fan outstanding att Chanel kan sjunga så bra när hon rör sig så här! Hoppas och tror på bästa spanska placeringen på många år. Topp10.

Nederländerna QX QX QX
Aaaa-ooooo! Fin ballad om psykisk ohälsa som berör för stunden men sen glömmer man bort den lite. Runt 12-15-strecket.

Ukraina QX QX
Jag har mjuknat inför den här vemodiga folkklorerappen med enerverande flöjtslinga under veckan i Turin och tycker inte det är en ovärdig vinnare. Men det är klart att läget i världen ger den en seger som inte alls varit självklar om läget sett annorlunda ut. Solklar vinnare.

Tyskland QX QX
Minns ni Eminem/Dido-samarbetet Stan? Detta är light-versionen. Absolut i botten. Inte för att den är dålig utan för att den bara ”är” här.

Litauen QX 
Pottfrippan Monikas låt börjar ursnyggt lunkande, men sen händer INGENTING. 20?

Azerbajdzjan QX
Herre vilken trist, överdramatisk och gapig anrättning detta är. Men azerierna hamnar ju ofta högre än de förtjänar 15-ish?

Belgien –
Röstonanerande RnB-smurja som SKA vara i botten.

Grekland QX QX QX 
Jättefin ballad med en riktigt bra sångerska. Norsk-grekiska Amanda skulle absolut kunna ta landet till toppen. Omkring plats 5-7?

Island QX QX
HBTQ+systrarnas bleka countrytrall från vulkanön har inget i toppen att göra, gissar runt 20-strecket.

Moldavien QX QX
Här har vi en låt som kommer att placera sig betydligt högre än den förtjänar. För det HÄNDER äntligen nåt när de här partyherrarna bjuder på sin ”hey ho let´s go”-dänga. Omkring 10-12.

Sverige QX QX QX QX QX
Det var länge sedan Sverige skickade en sån här bra låt. Jag älskar Hold Me Closer innerligt och Cornelia blir bara bättre och bättre för varje gång hon intar ESC-scenen. Kan det bli silver? Hoppas. Men vad som helst inom topp5 vore en jävla bragd. Heja!

Australien QX 
Gapig och överdramatisk låt med maskbärande Sheldon.

Storbritannien QX QX QX QX
Sam Ryder sjunger jäkligt bra i ett rätt snyggt nummer, men det är också väldigt övertaggat och gapigt. Topp10.

Polen QX QX QX
Snygge Ochman sjunger sin ballad på ett röstmässigt imponerande sätt, men han saknar karisman som skulle kunna den det där sista lyftet. Men topp10 blir det.

Serbien QX QX QX QX
Jag älskar den handtvättande luggmajan Konstraktas låt och nummer om vikten av univsersell sjukvård. Detta är Eurovision-knasighet på helt rätt sätt. Eget, medryckande och hypnotiskt. Dess placering och totala egenhet skulle kunna ge den en fin placering. Topp 10.

Estland QX QX QX
Bra country pop med snygg sångare som hamnar nånstans i mitten.