SnöGlam

Scandinavian Gay Days i Åre hölls den 9:onde till 12:e januari. För tredje året var det skidtävlingar, fester och ett alternativt umgänge för homofolket och nyfikna.
I år var inslaget av homos från närområdet större än någonsin. Och trots att varken GayTrain eller GayBus körde upp folk från södra Sverige så är arrangörerna Åre Resort nöjda.
– Vi är jättenöjda. Det vi kan jobba mer på är att komma ut med marknadsföringen, säger Annika Stjerna till QX.se.
Och markandsföringen fick man rejäl hjälp med i år. Från ett minst sagt oväntat håll då B>Prins Albert från Monaco var i Åre för att festa med svenska kompisar. Självklart tog de tillfället i akt att gå ner på Bygget, där QX höll festen på fredagen. Rickard Engfors showade och Babsan var värdinna. Dessutom hjälpte naturligtvis Cunigunda till med att hetsa upp feststämningen för GayDays-deltagare och alla övriga.
Bilden på Albert med Cunigundorna hamnade snabbt i Aftonbladet och sedan har den publicerats i mångmiljonupplagor världen över.
Så nu vet Europas alla gayfolk att Scandinavian GayDays existerar. Kan man få bättre reklam!

Antalet deltagare i själva gay-arrangemanget uppskattas till några hundra – ungefär som tidigare år. Ekonomiskt är det fortfarande ingen stor framgång, men trots det ser det ut som att vi får se Scandinavian GayDays även nästa år.
– Spontant känns det som att det kommer att fortsätta, säger Stjerna och menar att marknadsföringen kan fokusera mer på närmarknad – inkluderat Norge – till nästa år. Dessutom har intresse för arrangemanget visats från brittiska charterbolag.

I skidtävlingen som presenterades av Stockholm Pride segrade Peter Twede och förärades en middag. Snowboard-tävling, After Ski med Transmission och så TipTops Asshole-fest på lördagen där Backroom Matches-grabbarna gjorde en bejublad spelning var de fasta inslagen.
– I år var det mer folk i backen, berättar Leo från Cunigunda som i två år har hjälpt Åre Resort med arrangemanget.

Så planera in Åre januari 2004, för vem vet, det kanske blir fler prinsar och prinsessor som kommer på besök!

Fotomingel från Scandinavian GayDays i Åre 2003



Backroom Matches



Cunigundorna i vinterskrud






DJ-gänget: Dominic Plaza, Koan East, Krazy Krizz, Johan Netz och Jean Skarstedt



Bevis! Radikal-klubbens boss, Jean Skarstedt, åker även skidor




Krizz DeeLight hittade GBG-DJn Il Stefano på Werséns lördagsparty



Krazy Spiderman Krizz



Lädermys i Åre



After Ski med Therese (Drömhus), Rickard Engfors, Lars-Peter från Stockholm Pride och Larza Wilhelmsson



Per Öhagen med Tobias Kagelind



Danska Ramona Macho, Frøken Verden 2000, var på besök



Transmission

Publicerad: 2003-01-16 15:44:42