I veckan talade Londons borgmästare Sadiq Khan på Soho Square inför de stundande Pride-festligheterna i staden. Han berättade att han vet att världens ögon är riktade mot London denna helg och uppmanade folk att gå i paraden för att visa ”öppenhet, inkludering och acceptans i världen”.
– Vi marscherar för Oslo och vi marscherar med kärlek, sa Sadiq Khan och menade att staden står ”axel mot axel” med Oslo och hela HBTQ+communityt. Han tryckte också på vikten av att visa de som försöker söndra communityt att de inte kommer att lyckas.

Sadiq Khan sa vidare att HBTQ+communityt dagligen utsätts för homofobi och diskriminering  över hela världen, inklusive i London.
– Därför är det så viktigt att jag som borgmästare för en världsmetropol säger att olikhet är styrka, och inte en svaghet. Här i London är du fri att älska vem du vill och fri att vara den du är.

Pride-relaterade händelser äger rum hela veckan i London, men den stora dagen är lördagen den 2 juli då paraden går genom Londons gator och det är uppträdanden på bland annat Trafalgar Square. där Ava Max, Emeli Sandé, Eurovision-vinnaren Netta och UK Drag Race-favoriterna The Vivienne, Lawrence Cheney och Tia Kofi uppträder.