World Pride 2000

Sedan Vatikanen upptäckt att det var risk för att World Pride i Rom skulle bli ett stort arrangemang, har man agerat häftigt för att försöka stoppa främst paraden i morgon.
Vatikannen har tonat ner tonläget i sin kritik sedan nyfascisterna blivit allt mer högljudda. Det skulle bli för generande för kyrkan att blandas ihop med extremhögern.

Men över ”Ecce Homo” är man fortsatt lika irriterade.
– Ingen tordes ge mig en lokal, och ett tag hade jag gett upp, berättar Elisabeth Ohlson för QX.se i den katakombliknande utställningslokal hos romanarkisterna, där man till slut fick upp utställningen. Elisbeth har själv finansierat visningen av ”Ecce Homo” under World Pride.

Stan börjar fyllas av homos från främst Italien och resten av Europa. Men läderbögar ser man inte mycket av, så när stockholmaren Hans Kristian Folkvord dök upp i Pride Park i full mundering, fick han många beundrande blickar! Den italienska läderorganisationen LSM i Milano håller i de europeiska läderbögarnas träff 18-20 augusti, så Hans Kristian har nog möjlighet att få italienskt sällskap under paraden.

Skandinaver är annars mycket rikligt representerade i Pride Park och glada svenskar tjoar i öltälten. Hans Bennerstam, ”Discoulla”, blev nostalgisk när han tänkte på den Aida-uppsättning han sett för tio år sedan bara ett stenkast från den plats där Pride Park nu ligger. När QX.se utsända, med filmkamera i högsta hugg för visning här på siten senare i sommar, kommer till parken stämmer Tomas Nordin och kompisar upp i sången ”Hälsa dom där hemma, hälsa far och mor…”
– Det har varit mycket organisatoriskt strul här nere, säger Tomas, men det har varit kul och nu hoppas vi att paraden ska bli veckans höjdpunkt




Besökarna vid Ecce Homo-utställningen har varit djupt gripna av Ohlsons bilder. På bilderna under t.v. Tomas Nordin med kompisar hälsar hem till Sverige. T.h. Hans Kristian Folkvord, före detta ordförande i SLM-Stockholm festar loss!

Publicerad: 2000-07-07 16:40:19