För första gången arrangeras i helgen en Pridefestival i Norrköping. Peking Pride är namnet på festvalen som smygstartat redan på torsdagskvällen med Maud Lindström som ”trallar brutalt” på Pub Örat och på Saliga Munken blir det singsong-kväll med nya förmågor.
På fredag startar arrangemangen på Norrköpings konstmuseum klockan 14.00 där det blir queervisningar av konstsamlingarna. Detta sker även på lördag samma tid. På lördag blir det även föreläsning av kulturvetaren Emil Åkerö i konstmuseet.
Klockan 19.00 på fredag är det officiell invigning av Pridefestivalen utanför Grammofon där Stön sjunger och Ulrika Dahl talar. På Grammofon liksom på Kulturhuset blir det så en stor bredd av arrangemang såväl fredag kväll som lördag.
ABF är även med under festivalen med föredag under lördagen och på biografen Harlekinen blir det filmvisning med bland annat Mitt liv i Rosa och Patrik 1,5.
På festschemat står RFSLs Seaside som på fredagen har café och lördagen klubbkväll. På lördag blir det dessutom fest på Carl Johan med Emmon och Moofish & Catfish på scen.

Norrköping i QX GayMap