Den härliga posen har gjort succé på internet och många tolkar den som en protest mot presidenten.

Trump har under juni månad fått utså stor kritik från det amerikanska hbtq-communityt eftersom han hittills har ignorerat Pridemånaden juni.

Nikos blev krönt till Årets Lärare i delstaten Rhode Island där han arbetar på Beacon Charter High School for the Arts. Fotot togs i April av presidentens officiella fotograf men släpptes nyligen på Vita husets hemsida.

Efter fotot offentliggjordes har Niko blivit intervjuad av ett flertal större amerikanska tidningar. Till The Washington Post säger han att utstyrseln med solfjäder och regnbågsbrosch inte skiljer sig från hans vardagliga klädsel på jobbet. På skolan där han arbetar går ett dussintal transpersoner, och Niko menar att beslutet med att inte anpassa sin klädsel för presidenten har viss betydelse. Särskilt då den sittande regeringen har dragit tillbaka ett flertal skyddande lagar för just transpersoner.

– Under hela besöket tänkte jag på vad det betydde att vara i Vita huset för mig som är en öppet gay och queer hbtq-person.

Efter heldagsbesöket och rundturen var det dags att fotograferas i det Ovala rummet med Donald Trump och Melania. Innan frågade han om det var okej att han poserade med solfjädern, de sa nej och bad honom lägga den ifrån sig. Enligt ändrade uppgiften från The Huffington Post ska Trump ha gett sitt godkännande till fjädern strax innan fotot togs då Nikos frågat honom personligen. Därmed var det nu virala fotot ett faktum.

– Jag var synligt gay i det Ovala rummet och ingen kan ta det ifrån mig, säger Niko till The Washington Post.