Wes Goodman är en 31-årig republikansk delstatspolitiker i Ohio, USA. Han har kampanjat för ett traditionellt familjeliv, vilket betyder anti-hbtq.

På hans Instagram, som nu har stängts ner, ses han posera vid den djupt homofobiska organisationen Focus on the Family. Organisationen har bland annat sagt att hbtq-rörelsens främsta vilja är att ”legalisera pedofili”. Deras ledare James Dobson har också sagt att massakern på förskolan Sandy Hook, där 26 barn sköts till döds, var Guds straff för att staden stöttade samkönade äktenskap.

– Idealet är en kärleksfull far och mor i ett hängivet äktenskap. Det är värt att eftersträva och skydda, har Goodman skrivit på sin kampanjhemsida, där han även berättar att han är emot abort och för vapen.

Avgår efter gay-sexskandal

Nu har den konservativa Goodman hastigt lämnat alla sin politiska uppdrag. Anledningen är att han har blivit påkommen med att ha sex på sitt kontor, med en man.

Enligt The New York Post har han även varit mycket aktiv på den amerikanska köp och sälj-sidan Craigslist där han sökt män för sexuella möten.

En journalist har gått ut efter skandalen med nya anklagelser om att Goodman ska ha försökt pressa honom till att ha samlag med han och hans hustru.

– Wes Goodman bönade och bad mig att ha sex med honom och/eller hans fru vid ett flertal tillfällen när jag studerade i Ohio, skriver Caleb Hull.

Nu har Goodman stängt ner sitt Twitterkonto men bad sina väljare om ursäkt för sexskandalen innan.

– Vi har alla våra egna problem som vi kämpar med. Det stämmer iallafall för mig. Jag känner mig uppriktigt ångerfylld att mina handlingar och val som hindrar mig från att tjäna mitt land och reflektera de bästa idealen till allmänheten, skrev han.