Det nykära paret var ute för att dricka drinkar och umgås med ett par vänner i lördags. De gick till restaurangen Yuc! vid Odenplan, där Frida också känner restaurangchefen.

– Vi stod i kö till toaletten och toaletten ligger precis i anslutning till ingången så det stod en vakt där också. Vi kysstes en gång och lade märke till att han stod och stirrade på oss med ett äcklat ansiktsuttryck.

Paret går in på toaletten tillsammans och efter en minut börjar det banka på dörren. Flickvännen öppnade dörren och frågade vad som pågick, och möttes av en tjej de inte sett förut som frågade vad de höll på med.

Tvingas lämna lokalen omedelbart

– Det var som att hon anklagade oss för att ha sex eller något, det hela var bara märkligt efter att vakten hade tittat på oss tidigare.

De blir klara på toaletten och går tillbaka till baren där deras vänner väntar. Vid det här laget har det varit på Yuc! i en timme och druckit två drinkar var. Plötsligt kommer vakten från toaletten fram till dem.

– Han säger att vi har blivit avvisade från platsen och att vi måste lämna lokalen direkt. Jag frågar varför och han svarar: ”Jag anser att din väninna här har druckit för mycket”.

– Vi var verkligen inte berusade, men om någon hade varit berusad så brukar inte heller vakter kasta ut ett helt sällskap. Det var så tydligt att det rörde sig om diskriminering, säger Frida.

Händelsen tog hårt på paret, och Frida planerar att göra en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen.

Ser allvarligt på händelsen

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det var så tydligt att det handlade om att han blev äcklad. Jag har ju fått blickar av vanliga civila eller någon kommentar ibland, och då tar jag inte åt mig så mycket, men det här gör mig fruktansvärt förbannad. Man har ju hört om andra som är med om liknande saker men man fattar inte att det faktiskt händer på riktigt.

Cristian Rodriguez är restaurangchef på Yuc! och säger att han tar händelsen på största allvar.

– Jag är väldigt upprörd och ledsen. Det här som har hänt är helt emot alla våra värderingar. Våra vakter är inhyrda så jag kommer att se till att få ett samtal med alla berörda så fort som möjligt.

– Vi vidtar alla åtgärder vi kan och kommer se till att lösa det här, säger han.