Det italienska flatparet reste till Danmark där de gjorde inseminationer på en klinik med sperma från en anonym donator. Chiara blev gravid och för två veckor sedan födde hon parets första son Niccolo i hemstaden Turin, Italien.

Men på grund av Italiens begränsande lagstiftning kunde inte sonen registreras av staten om hon inte ljög och sa att hon haft sex med en man, rapporterar New Now Next.

Italien erkänner nämligen inte fertilitetsbehandlingar för samkönade par eller de eventuella barn det ger upphov till.

– Myndighetspersonalen uppmanade mig att säga att jag blivit gravid efter jag haft sex med en man. Det finns inget alternativ att säga att jag har genomgått inseminationer.

När de fortfarande var på BB skickade Turins borgmästare Chiara Appendino blommor till paret där hon i förväg beklagade svårigheterna som hon visste väntade för parets son att bli juridiskt erkänd.

– Den nuvarande lagstiftningen erkänner inte de söner och döttrar som föds till samkönade par i Italien. Personligen är jag för det sättet att bilda familj och vill att registreringen ska gå igenom. Men de befinner sig i ett juridiskt vakuum. Deras rättigheter som föräldrar och barnets rättigheter kan inte garanteras, säger borgmästare Appendino till Corriere della Sera.

I ett uppmärksammat Facebook-inlägg som hittills delats 145 gånger säger Chiara att hon vägrar ljuga om sonens ursprung.

– Varje barn har rätt att veta sina egen historia och vilka omständigheter som skapade honom eller henne, skriver hon.

 

Partorisco.Ti mandano fiori.È la Sindaca.Penso: ecco, forse ora qualcosa si muoverà. È madre anche lei, ha dato un…

Publicerat av Chiara Foglietta den 17 april 2018