Ryskt lagförslag: Fängelse om du kommer ut

Det handlar bland annat om att förbjuda homosexuella från att visa kärlek/ömhet på offentliga platser, dessutom vill man göra det otillåtet att komma ut som gay.

Bakom lagförslaget står de två ledamöterna Ivan Nikitchuk och Nikolai Arefyev.

– Vi har våra egna ideal och vi måste respektera traditioner. Kräken som kommer till oss från väst är onaturliga för Ryssland. Dessa okonventionella begären gör inget annat än att äckla vanliga, smarta, hälsosamma människor. Och ändå tycker dessa människor att de borde behandlas lika, sa Nikitchuk till ryska nyhetsredaktioner, detta rapporterar Gay Russia.

Lagförslaget gäller dock enbart homosexuella män, inte homosexuella kvinnor. Enligt de båda ledamöterna kan kvinnor hantera sina känslor bättre och är förnuftigare än bögar.

Straffet för den som kommer ut är tänkt till 15 dagar i fängelse, homosexuella män som visar offentlig kärlek riskerar böter på 5 000 rubel.

Ledamöterna är säkra på att lagförslaget kommer att röstas igenom, eftersom andra politiker inte vågar visa sitt stöd för homosexuella.

Anledningen till att Nikitchuk och Arefyev valt att lägga fram detta nya lagförslag är för att lagen från 2013 som förbjuder homo-propaganda, enligt dem, inte är tillräckligt effektiv, detta rapporterar Gay Russia.