Vi samlades för att göra skillnad.

Vi är en grupp, en familj.

Och plötsligt så har en av oss fått ett “beslut” från Migrationsverket.

Zaki är HBTQ-flykting och kom till Sverige för två år sedan efter en fyra månaders lång flykt där han riskerade sitt liv, en resa som han var tvungen att göra för att kunna leva och inte bara överleva (om ens det).

Sedan dess har han fått avslag från Migrationsverket tre gånger på grund av ett test de gjorde där deras slutsats var att han inte var en “trovärdig” homosexuell.

Att ta in en person på intervju som kommer påverka deras framtid och säkerhet, och att sedan tro att personen kommer kunna svara lugnt och sansat är helt befängt. Under intervjun lyckades Zaki inte övertyga Migrationsverket om sin sexuella läggning och har nu blivit tillsagd att börja planera sin “hemresa”, en resa till ett “hem” där han utsätter sig för fara och där han anses vara en brottsling.

En ”brottsling” som riskerar dödsstraff endast för att han älskar någon som hans landsmän inte tycker att han ska älska, ett “hem” där hans biologiska familj inte vill ha något med honom att göra, ett “hem” som han inte har bott i sedan han var sex år, ett “hem” där han kanske inte överlever. En utvisningsresa till ett land som han själv säger är dött för honom och där han inte ser någon som helst framtid.

Vad Migrationsverket inte heller tar den minsta hänsyn till är att Zaki nu har ett hem och en familj här i Sverige. Ett hem där vi delar allt vi gör, en familj där vi älskar och hjälper varandra.

Vi vill inte att Zaki ska lämna oss, Zaki vill inte lämna oss, det är bara Migrationsverket som, på felaktiga grunder, har beslutat att Zaki bör åka härifrån.

Om en vecka kommer Zaki tvingas lämna Sverige om vi inte lyckas få Migrationsverket att förstå hur allvarlig hans situation är och vilken fara de utsätter honom för. Vi tänker inte låta detta få falla mellan stolarna!

Vill du hjälpa till och göra skillnad?

Skriv under namninsamlingen för Zaki som vi avser överlämna till Migrationsverket m.fl. så att Zaki ges verkställandehetshindret som behövs för att stoppa hans utvisning.

Du kan även hjälpa till genom att sprida Zakis berättelse.

Det är vi som medmänniskor som kan vara med och påverka!

Zaki Hasani med sin svenska familj som nu kampanjar för att han inte skall utvisas till Afghanistan