Efter att Christian Valtersson valt att lämna posten som ordförande för föreningen Stockholm Pride tog vid söndagens årsmöte Haydar Adelson över rollen.

– Jag är född i Mellanöstern och mitt fokus kommer därför att vara att jobba med fördomar som finns om etnicitet, religion och sexualitet i samhället och i HBTQ-communityt, säger Haydar Adelson i en kommentar.

Vid årsmötet kunde medlemmarna glädjas åt att 2016 års resultat genererat överskott. Trots minskade intäkter kunder festivalen redovisa ett plusresultat på drygt 418 000 kronor. 2016 mer än halverades sponsorintäkterna och även intäkter från marknadsbidrag och biljetter. Däremot ökade intäkterna från utställare och restauranger. Genom att föreningen ännu ett år kunnat visa plus så har ”regnfonden” nu åter kunnat fyllas på, en fond tänkt att finnas som reserv om festvalen något år skulle ”regna bort”.

Förutom sommarens festival, som blir den 20:e i ordningen, är 2018 års EuroPride tillsammans med West Pride i Göteborg en central fråga för den nya styrelsen.

– Jag vill under kommande året arbeta internt för att utveckla och förbättra organisationen inför EuroPride 2018,säger Haydar Adelson på föreningens hemsida.
– Det är ett gigantiskt arbete som vi har framför oss. Jag känner mig trygg med att en kompetent styrelse, ledning och engagerade medlemmar vid min sida.

Till vice ordförande valdes Britta Davidsohn, en post hon innehaft sedan i höstas. I styrelsen sitt nu även Viktoria Herjeryd, kassör, Madeleine Blom, ledamot, Zayera Khan, ledamot, Maria Cederholm, ledamot, Johannes Andersson, ledamot, Maria Paulsson, ledamot, Emilia Wikström Melin, ledamot och Victor Harju, suppleant.