Högsommarvärme i nästa hela landet och då passar det ju perfekt att samlas med Regnbågsflaggor!

I Bollnäs är det ikväll fredag ”Opening Prideparty” med Dj Inca på klubben Cielo. Innan dess kan du se the WAD Girls som uppträder på Kulturhuset i stan, ett kulturhus där det även är föreläsning klockan 15 på temat ”Vad gör Bollnäs i HBTQ-frågan?” och i morgon lördag är det Camilla Gisslow som föreläser i samma lokal. Klockan 13.30 uppträder Mathias Holmgren och sedan är det dags för Prideparad från Bortorget.  Mathias Holmgren återkommer som DJ på Pridefesten som även den hålls på Cielo med start 22.00

I Lund är det på allvar sommarhetta nu i helgen! Smart val är ju därför att dra till Högevalls äventyrsbad ikväll vid 20.00 då årets Pridepoolparty drar igång! Pridehelgens fokus är såklart lördagen och Lundagård där det blir underhållning som inleds av Sinja Skibdahl, Elvira, Hampus Carlsson och så bandet Klezmerkalaset innan Prideparaden drar igång 15.00. Huvudakten är tveklöst Cameron Jai som går på scen 18.00.
På kvällen är det fest med Klubb Out på Mejeriet med Viola Spindelben som värdinna.

I Ånge är det Prideparad på fredag kväll. 18.45 startar den första Pride-paraden i stadens historia från Hotell Mittlandia och efter paraden blir det kärleksfest på Tinas Café.

Danderyd har för andra året sin Prideparad som startade redan klockan 11 på fredagen i arrangemang av Danderyd Gymnasiums mångfaldsgrupp.

En annan grannkommun till Stockholm, nämligen Solna och stadsdelen Bergshamra har sin numera etablerade Pridefestival under lördagen. Samling kring 13, paradstart ca 14 och så blir det ett torgprogram när paraden återvänt till Bergshamra Torg.

I Södertälje pågår en RFSL-konferens och i samband med det arrangerar RFSL-föreningen i staden en manifestation under lördagen på Stortorget. 13-14 pågår evenemanget och representanter från kommunen har lovat att delta.

Befinner du dig i Finland är det i Joensuu som Pride firats i veckan och nu över helgen. Parad och Pridefest i konstmuseumets park och såklart fest på såväl fredag som lördag kväll!