I fredags attackerades den 31-årige företagaren Gabriel Chabo mitt på ljusa dagen på en parkeringsplats i Södertälje.stadsdelen Geneta. Flera män skall enligt SvT som först rapporterade om händelsen ha frågat honom om han är homosexuell, krävt pengar och sedan startat misshandeln.

Gabriel Chanbo som driver en skönhetsklinik i hemstaden, har i olika mediasammanhang synts tillsammans med flera öppet homosexuella profiler, blev av männen anklagad för att därmed själv vara homosexuell. De kallade honom ”bögjävel” medan de ”dunkade mitt huvud mot bildörren och jag började blöda”.

Efter misshandeln så minns han bara att han vaknade upp på sjukhuset. Han berättar för GP.se att såväl hans svåger, som var med vid händelse, och läkaren sa att han bara var centimeter från att dö.

Enligt SvT har en polisanmälan gjorts. Händelsen har hamnat hos Hatbrottsgruppen där Chari Tingman säger till GP.se att ”i dagsläget är det ett motivbrott på grund av sexuell läggning”.

Till GP.se säger han även att han efter sjukhusvistelsen valt att inte bo hemma”för att ingen skall veta var jag är”.

Till SvT sa han efter misshandeln som han uppfattat handlade om att han visat öppet stöd till hbtq-vänner: ”Det är många i Södertälje som inte kan acceptera hbtq-personer, jag är rädd och funderar på att flytta härifrån.”