När Regnbågsmässan på söndag startar sin nya termin är det Adrienne Riddez som är dess nya präst. När Sofias kyrkportar slås upp klockan 18 möts de av en mässa där enhet i Kristus står i centrum. Även om Kvinnokören Sapphonia deltar med sång, så kommer de tidigare inslagen av musikunderhållning inte bli lika framträdande som tidigare.

–  Regnbågsmässan har haft en nisch mot det mer artistiska, dragshow och festliga hållet, säger Adrienne Riddez. Jag har uppfattat det mer som en show än en gudstjänst.
– Nu vill jag pröva ett annat koncept som bygger mer på att gudstjänstbesökarna ska ges mer möjlighet till egen inre kontemplation och reflektion, sökande efter Gud och allt som ryms i livet, då nu och inför morgondagen. Detta genom mer meditativa inslag än strålkastare och inte nödvändigtvis med någon artist. Mässan ska kännas inkluderande med ett queert teologiskt språk och ha musikinslag av lokala hbtq-personer och körer.

Riddez hoppas locka tillbaks de kristna hbtq-personer som inte varit med på mässorna senaste tiden och alla de, troende eller icke troende som vill se ett ”fokus på längtan, sökande, stillhet med samvaro och en känsla av tillhörighet”.

Inför öppningen lyfter även Adrienne Riddez att Regnbågsmässan inlett samarbete med Stockholms Tolkcentral för att göra gudstjänstfirandet tillgängligt för ännu fler. Hon berättar att det blir ett ”lite annorlunda kyrkkaffet i form av cider, ost och chips”, och dessutom syr just nu Peter Englund med team de sista stygnen i den nya mässhake som Adrienne Riddez skall bära.

– Jag hoppas även få ut att vi välkomnar folk att engagera sig i regnbågsmässans volontärgrupp och att vi söker de som vill musiciera – okända som redan kända!