Att forna porrskådespelare väljer att byta karriär är i och för sig inget nytt, men det skotska partiet han vill representera har bland annat lagt fram förslag om att ”hbtq-inkluderande utbildning i skolan indoktrinerar barn i en radikal ideologi om sexualitet”. Och eftersom Philipp Tanzer själv tillhör just den gruppen kan detta anses häpnadsväckande.

I början av 2000-talet gick Philip Tanzer under namnet Logan McCree och var en relativt känd gayporrstjärna. Han kröntes 2004 till Mr Leather och har fått flera priser för sina prestationer, bland annat ”Best Actor” och ”Best Gay Performer of the Year”.

Men 2011 flyttade han till Skottland, blev ihop med en tjej och kom ut som bisexuell.

Och nu har han alltså som mål att bli politiker i det konservativa partiet Scottish Family Party. Partiet har policies som ”stötta kärnfamiljen, reformera utbildningen och värdera livet”.

Tanzer är en stor supporter av partiets kampanjande, även om de är ganska emot hans forna livsstil. De är nämligen inte bara emot hbtq-inkluderande utbildning, de är även emot porr.

Han själv menar dock att han hade en negativ inställning till porr, redan innan han började. Men att han gjorde det för pengarna, säger han till Daily Mail.

– En av de främsta anledningarna till att jag vill kandidera för partiet är för jag har min bakgrund och jag kan hjälpa människor att lära sig med hjälp av den, säger han.