Stavhoppsstjärnan försvarar rysk antihomolag och kritiserar Emma GTs regnbågsnaglar

Den ryska stavhoppsstjärnan Isinbajeva kritiserar nu den svenska höjdhopparens ställningstagande mot de ryska antihomolagarna.
– Det är respektlöst mot vårt land och våra medborgare. Vi är ryssar, kanske är vi annorlunda än folk från Europa och andra länder, men vi har våra lagar som alla måste respektera, säger hon på presskonferensen och fortsätter:
– När vi kommer till ett annat land försöker vi följa deras regler. Vi försöker inte sätta våra regler över deras. Vi försöker uppträda respektfullt. Vi vill även att alla ska vara respektfulla mot vårt land och vårt folk.
– Om vi tillåter folk att marknadsföra och göra allt det här på gatan, så är vi rädda för vår nation. Vi anser oss vara normala, pojkar lever med flickor och flickor lever med pojkar. Det kommer från långt bak i tiden, vi har aldrig haft problem med sånt här förr och vi vill inte ha det i framtiden.

Emma GT riskerar att böta och i värsta fall fängslas på grund av sina målade naglar men det är inget som oroar förbundet.
– Det får vi ta då om det händer, säger presschefen Fredrik Trahn, till Expressen.
– Jag har inga problem att stå bakom Emma, säger förbundets ordförande Tomas Riste till Expressen.


Fotnot: Isinbajeva har tagit 2 OS-guld, 3 VM-guld, EM-guld och hela 28 världsrekord.

De svenska folket står bakom Emma GT och delar sina åsikter på twitter och andra sociala medier, nu har även hashtagen #GoEmma startats där folk uppmanas att visa sitt stöd för den svenska höjdhopparen.