Ladda ner QXjuli08 som PDF

Välkommen till EuroPride
EuroPride intar Stockholm city i juli! Stadskärnan blir ett myller av mångfald och färger och alla gränser bryts när festivalen firar tio år. Varmt välkomna till Stockholms synligaste Pride någonsin. Läs om ordförande Jonah, om artisterna som ska uppträda under veckan, om dogtagen, PrideHouse, Pride-låten, invigningen på Skansen, invigningstalaren, Pridehotellet m.m.

Finns den svenska synden?
Temat för EuroPride är Swedish Sin Breaking Borders. Men är den svenska synden en sanning eller myt? Vi samlade ihop lite vanligt syndiga människor för att utforska ämnet. 

Brandförsvaret deltar stort i EuroPride
Jan Wisén är brandchef på Stockholms brandförsvar. Göran Gunnarsson är generaldirektör för Räddningsverket. De är drivande i det mångfaldsprojekt som dragits igång inom Brandförsvaret och som förhoppningsvis ska leda till att Brandförsvaret i framtiden inte enbart ska bestå av vita, heterosexuella män.
Under EuroPride ska Brandförsvaret delta för första gången i Pridesammanhang. Och det rejält.

Niklas är gay och brandman, men har inte kommit ut på jobbet…
Niklas, 29 år, jobbar som brandman i Stockholm och har pojkvän. Han är öppen för sin familj och sina vänner, men han har inte kommit ut på arbetsplatsen, än.
– Jag tror inte det finns någon risk att jag ska bli utfryst direkt om jag kommer ut, men det jag fruktar mest är att folk ska bli annorlunda mot mig än vad de var innan.

19 frågor till Adam Rodriguez
Enligt en färsk undersökning av tv-topplistor i tjugo olika länder är CSI: Miami världens mest populära tv-serie. Adam Rodriguez har spelat Eric Delko sedan starten 2002 och QX träffade den 33-åriga skådisen i en svit på Grand Hotell då han nyligen besökte Sverige.

Vem blir Miss Gay Sweden 2008?
I år har vi ett brett utbud på Miss Gay med kandidater från hela Sverige! Festen och tävlingen går av stapeln onsdag den 30 juli på Kolingsborg. Konferencier är Kim Kärnfalk. I juryn sitter Linda Rosing, Alexander Erwik, Edith Backlund och Stina Engström. På scenen blir det uppträdande av Knob från Israel. Här är kandidaterna.

Vem blir Mr Gay Sweden 2008?
I år anordnas det återigen två Mr Gay-Sweden-tävlingar under EuroPride. En av dem är: ”Leo.b presenterar Mr Gay Sweden – Välgörenhetsgalan 2008”. Här är kandidaterna.

Thomas gör Pridelåten – i Norge
Thomas Anholt, 26, är killen som gjort den norska Pridelåten Now or Never.
Inte så konstigt egentligen eftersom han är norrman, gay och låtskrivare. Men för ett år sedan var han en vanlig parkbesökare med låtskrivarambitioner som började drömma om att göra den officiella norska pridelåten.

Dessutom:
Mian Lodalen om att världen tycks stå still, Roger Wilson om att Mors Lilla Olle egentligen handlar om så mycket mer än bara Mors Lille Olle… Vi har pratat med Starpilots, Qruiserkillen Dilman, QX sommarreporter Mats Bax, dessutom har vi lyssnat på nya skivor från Donna Summer, Alanis Morissette och Patrik Isaksson och sett filmer som Sex and the city och Barnhemmet.