Mattiaz Björling är en 22 årig kille som enligt honom själv är ”en helgalen kille som lever livet varje minut”. I dagarna släppte han sin första singel ”Skandalen”, och med den en tillhörande video. Klart vi var nyfikna på vem Mattiaz är.

Hur skulle du beskriva din musikstil?
– Fjollpop för alla!

Är det din debut som sångare?
– Debut kan man kalla det, men har ju alltid stått på sen sen jag var liten!

Ja, din stil är rätt fjollig, har du alltid varit det?
– För mig är ”fjollig” ett väldigt brett ord och det inkluderar självklart både in- och utsidan. Jag tycker att skönhet på utsidan är viktigt och jag bryr mig alltid om mitt utseende och använder ofta smink. Sen är det viktigt att ta hand om sig själv och hålla sig i form. Och dessutom, alla mina andra yrken så kallade ”fjollyrken”.

Du verkar rätt kaxig i videon, tror du att folk kommer att störa sig på dig och din stil?
– Alla stör sig redan känns det som. Allt idag handlar om avundsjuka, men jag står för den jag är och kommer alltid att göra det. Så länge folk stör sig på en, desto mer pratar dom om en och dynga sprider sig fort tyvärr. Men det är som det är, folk kommer nog alltid störa sig på allt som sticker ut för mycket. De flesta är rädda för att sticka ut, jag tycker vi skall få ett slut på det. Gör vad du vill, när du vill och stå för det, livet blir så mycket roligare och innehållsrikare, tro mig!

Beskriv din klädstil, vem inspirerar dig?
– Min manager sa till mig en gång att jag såg ut som en påfågel. Jag älskar att blanda min stil på kläder från dag till dag. Jag har faktiskt en egen kläddesigner som hjälper mig.

Vem är den snygga killen som du dansar med i slutet?
– En hemlig beundrare, vi skall träffas för första gången privat nu till helgen faktiskt! Han bor i Karlstad så mycket kan jag säga…

Vilken typ av killar gillar du?
– Manliga killar! som står med båda fötterna på jorden och inte är osäkra på sig själva!

Och nu ska du bli tv-stjärna också. Du är med i Kanal 5:s Ullared, varför då och vad är din roll i serien?
– Att shoppa loss och vara galen och kul tillsammans med min mamma! Jag tycker att man inte får missa programmen, jag tror att ni kommer garva ihjäl er!